ПРИЈЕМ ЗА ПРИВРЕДНИКЕ БИЈЕЉИНЕ: УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА :: Semberija INFO ::

 

ПРИЈЕМ ЗА ПРИВРЕДНИКЕ БИЈЕЉИНЕ: УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА


Традиционални пријем за привреднике града Бијељина, поводом Дана Републике Српске, организован је у Галерији Центра за културу, а тим поводом уручена су и признања за допринос у привредном развоју града. Награђени су Стецо центар, Техника Инжењеринг, БН Дукат, Млин Павловић, Специјалистичка амбуланта Гаврић др Анка, специјалистичка амбуланта др Весна Лукић, агенција за пружање интелектуалних услуга Елепхант солутионс, занатска радња Новаковић, занатска радња БСБ Божић, занатска радња Бовелд, заназска радња Ужар, пољопривредни произвођач Десанка Кордић и пољопривредни произвођач Драган Крбањевић. У име награђених, захвалио се директор Миленко Стевановић. Иначе , Стеко центар запошљава 120 радника, а према Стевановићевим ријечима, забиљежили су успјехе које ни сами нису очекивали. 

-Лани смо забиљежили промет и извоз већи за 40 одсто, што је, имајући у виду тешка времена, велики успјех. Запослили смо нове раднике, кренули са изградњом двије нове фабрике”, рекао је Стевановић и оцијенио да ће ова година бити још успјешнија. Он је додао да Стеко центар извози у више од 20 земаља, а ново им је тржиште Америке. Један од награђених је и Далибор Перић из ауто-сервиса Бовелд у Доњој Чађавици.

-Тренутно имамо три запослена, са тенденцијом ширења. Општа ситуација је тешка, али надам се да ће бити боље”, рекао је Перић. Предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић оцијенио је да Бијељина мора искористити прилику за унапређење привредног амбијента која му се указује изградњом ауто-пута и повезивањем са Београдом, Новим Садом и Бањалуком.



-Ми који вршимо јавне функције морамо бити сервиси привреди и нашим грађанима, да не будемо кочница и да све процедуре које се спроводе у Градској управи иду без проблема, како би били створени услови за нова запошљавања и отварање нових привредних капацитета”, рекао је Ђурђевић и додао да је пријем, неформалног карактера, прилика за разговор о догађајима који су обиљежили протеклу годину и правцима за ову. Градоначелник Љубиша Петровић истакао је да су привредници из Бијељине, поготово они извозно оријентисани, забиљежили рекордне резултате, упркос свим изазовима са којима су се сусрели. 

-Своју захвалност и честитке за те успјехе исказаћемо уручивањем захвалница,а ми ћемо наставити да у континуитету радимо на унапређењу привредног амбијента”, нагласио је Петровић и истакао да су привредници мотор развоја Бијељине. 

-Циљ града је да поспјеши пословне прилике на овом подручју, а томе ће допринијети и ауто-пут и развој Пословне индустријске зоне четири”, рекао је Петровић.

Семберија инфо