ДАН РЕПУБЛИКЕ У БИЈЕЉИНИ: РЕПУБЛИКА СРПСКА ЈЕ НАШ ЗАВЈЕТ :: Semberija INFO ::

 

ДАН РЕПУБЛИКЕ У БИЈЕЉИНИ: РЕПУБЛИКА СРПСКА ЈЕ НАШ ЗАВЈЕТ


Поводом 30.ог рођендана и Дана Републике Српске, испред споменика погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата, одата је дужна почаст и положени вијенци и цвијеће, а потом су представници политичког, друштвеног и привредног живота, са гостима са Косова и Метохије, обишли Спомен собу у Бијељини. Градоначелник Љубиша Петровић, истакао је да је рођендан Републике Српске изузетно значајан дан, а који се обиљежава захваљујући жртви бораца који су своје животе дали за Српску.



- За стварање Српске дали су оно највредније, своје животе. На нама је да се боримо да њиховим породицама, потомцима и ратним војним инвалидима, обезбиједимо достојанствене услове живота. Такође, имамо обавезу да генерацијама које долазе, причамо о херојима који су стварали Републику Српску и да никад не заборавимо колико је живота дато, да данас живимо у миру и свој на своме”, рекао је Петровић. Предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић нагласио је да је задатак млађих генерација да на демократски начин, правним и политичким методама сачувају Републику Српску, коју су оставили у завјет, они који су за њу дали живот.



-Више од 1. 000 људи из Бијељине уткало је свој живот у Републику Српску. Одавање почасти погинулим борцима наша је стална обавеза, јер захваљујући њиховој жртви, рођендане Републике Српске славимо у миру”, рекао је Ђурђевић. Предсједник Удружења “Ветерани Републике Српске” Зоран Миљановић, ратни војни инвалид, поручио је да “морамо да чувамо Републику Српску као зјеницу ока свога и будемо поносни на њу”. Вијенце и цвијеће положили су, поред Петровића и Ђурђевића, представници Трећег Република Српска пука, Полицијске управе Бијељина, организација проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата, народни посланици из Бијељине, одборници у локалном парламенту и грађани.



Семберија инфо