РАДОСТ БОЖИЋА ОСЈЕТИЛИ И НАЈМЛАЂИ БИЈЕЉИНЦИ :: Semberija INFO ::

 

РАДОСТ БОЖИЋА ОСЈЕТИЛИ И НАЈМЛАЂИ БИЈЕЉИНЦИ


Поводом највећег хришћанског празника на платоу испред Градске управе Града Бијељина данас је организован обред ломљења божићне чеснице. Цијели догађај је осмишљен тако да буде подређен најмлађим Семберцима. Градска управа је сносила трошкове прављења три велике чеснице (свака пречника 130 центиметара и са укупно око 400 комада) и седам златника који су дјечица нестрпљиво чекала да потраже у свом комаду чеснице.
 
Протојереј -ставрофор Зоран Павловић је освјештао божићни хљеб а потом се надахнутим говором обратио окупљеним подсјетивши их на нека важна значења данашњег благдана.

-Долазак Бога показује нама свима да дјеца смо Божја и да као родитељи својој дјеци увијек живот организујемо тако да знамо да Бог је са нама. Морамо имати на уму - подај цару царево али подај и Богу Божје. Његов долазак је смртнима показао да су бесмртни, онима неимућнима је показао да су дјеца Божја и да имају све ако имају Бога...", бесједио је Павловић, позвавши окупљене да своје душе украсе особинама доброте, искрености и чистоте.

Семберија инфо