(ФОТО) ВЛАДИКА ФОТИЈЕ: ВАЖНО ЈЕ ДА НАШЕ ПРАЗНИКЕ ЧУВАМО :: Semberija INFO ::

 

(ФОТО) ВЛАДИКА ФОТИЈЕ: ВАЖНО ЈЕ ДА НАШЕ ПРАЗНИКЕ ЧУВАМО


Градски трг у центру Бијељина био је претијесан да вечерас прими сав благочестиви вјерни народ који се окупио да присуствује паљењу бадњака.



Након вечерње литургије, која у храму Светог Георгија у Бијељини одржана у част рођења Богомладенца и литије кроз град, владика зворничко – тузлански господин Фотије, благосиљајући бадњак, рекао је да је бадњак симбол Бога и крста, рајског дрвета и живота и дрво које су витлејемски пастири ложили када су дошли да се поклоне Богомладенцу.



​-Господине градоначелниче и градски оци, драга браћо и сестре сабрали смо око бадњег дрвета у име великог празника – Рођења Христовога. Хвала свима, који сте се сабрали овдје да прославимо данашњи дан – празник мира, празник вјере и заједништва. Хвала Богу, што сваке године видим да се све више и више на овом тргу окупљамо. Ја бих га назвао Трг мира. Важно је да се окупљамо и да наше празнике чувамо онако како наша Света црква заповиједа'', поручио је владика Фотије и позвао све на сутрашњу, јутарњу Божићну литургију у Саборној цркви у Бијељини, поздрављајући све поздравом:,,Мир Божији. Христос се роди''.



Владика је пожелио и да Бијељина иде путем мира, благослова, просперитета и сваког другог добра.

Захвалност свима, који су вечерас дошли на паљење бадњака и што чувају традицију, упутио је и градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.



-Хвала вам што се окупљамо и саборујемо на нашем Градском тргу под окриљем наше Свете саборне и апостолске цркве. Наставићемо и у 2022. години са истинским жељама да у здрављу, миру, међусобној љубави, поштовању и благодети коју нам је Бог подарио овдје у нашем граду, да чувамо традицију, али да се међусобно уважавамо и поштујемо. Желим да вечерашње Бадње вече и сутрашњи Божић и сви празници који нам слиједе искористимо да што више будемо једни са другима, у породичном окружењу, да кажемо ријечи љубави, ријечи слоге и да поручимо једни другима да се волимо, да се подржавамо и да ће ближњи увијек љубити свог ближњег. Увијек је вријеме да, на Светој литургији будемо заједно са Господом, чије рођење славимо, узносимо молитве за здравље и напредак'', рекао је градоначелник Петровић и свима честитао Бадње вече и сутрашњи Божић.

Семберија инфо