РЕАЛИЗОВАНА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА: УРУЧЕНО 50 ПЕЧЕНИЦА :: Semberija INFO ::

 

РЕАЛИЗОВАНА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА: УРУЧЕНО 50 ПЕЧЕНИЦА


Дугогодишња активност подјеле поеченица социјално угрожемим суграђанима, а коју уз максималну подршку хуманих људи, организују Центар за социјални рад и Црвени крст, организована је и данас, 5. јануара. Захваљујући друштвено одговорној Компанији „Интергај“, обезбијеђено је 50 печеница, од којих је 30 уручено штићеницима Центра за социјални рад, а 20 члановима Гарде „Пантери“. Ова Компанија иначе већ дуги низ година поклања печенице, са циљем да помогну угроженим грађанима.

-Ево већ 10 година учествујемо у овој хуманој активности и поклањамо печенице за суграђане који су у стању социјалне потребе. Ово је наш допринос да за празнике имају богатију трпезу и овом приликом желим да свима пожелим срећне предстојеће празнике“, рекао је менаџер Компаније „Интергај“ Никола Куриџа. Захвалност Компанији „Интергај“, која већ годинама поклања 50 печеница, изразили су директор Центра за сопцијални рад Милорад Софренић и Перица Глигић, секретар Црвеног крста.

- Хвала „Интергају“, јер дуго година донирају печенице и увијек се одазову активностима Центра и Црвеног крста, како бисмо помогли социјално угроженим грађанима , посебно у вријеме празника“; рекао је Софренић и додао да се, нажалост, број корисника социјалне помоћи повећава. Он је подсјетио да су, захваљујући донаторима, пред новогодишње празнике подијелили и око 250 хуманитарних пакета. Секретар Црвеног крста Перица Глигић такође је изразио захвалност хуманим људима и нагласио да су захваљујући „Интергају“, „Спектар дринку“, Млину „Павловић“ и Млину „Стојановић“, грађани у стању социјалне потребе добили печенице, а претходно и хуманитарне пакете.

-Задовољство је реализовати ову активност и помоћи суграђанима. Хвала донаторима који су увијек у нас. Морам да нагласим да не постоји мала и велика помоћ. Свака помоћ угроженим суграђанима је добродошла и овоом приликом позивам све људе добре воље да се укључе у активности Црвеног крста и Центра за социјални рад“, рекао је Глигић. Печеница за Божић, данас је уручена и Мирјани Савић из Бијељине, која са супругом и двоје дјеце живи без икаквих примања.

-Хвала добрим људима што су нам омогућили да и ми имамо печеницу за Божић“, рекла је Савићева.