ТРАДИЦИОНАЛНИ БОЖИЋНИ КОНЦЕРТ ОСНОВНЕ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ „КОРНЕЛИЈЕ СТАНКОВИЋ“ БИЈЕЉИНА- УГЉЕВИК :: Semberija INFO ::

 

ТРАДИЦИОНАЛНИ БОЖИЋНИ КОНЦЕРТ ОСНОВНЕ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ „КОРНЕЛИЈЕ СТАНКОВИЋ“ БИЈЕЉИНА- УГЉЕВИК


Поклон грађанима Бијељине

 Основна музичка школа „Корнелије Станковић“  Бијељина- Угљевик је у галерији Центра за културу „Семберија“ у Бијељини синоћ, по 11. пут организовала је традиционали божићни концерт, поводом новгодишњих и божићних празника.

 
Славиша Перић, директор Основне музичке школе „Корнелије Станковић“ Бијељина- Угљевик рекао је да је овај концерт, који поклањају грађанима Бијељине, постао традиција, а да, свакако, на тај начин желе да представе њихове талентоване ученике, који су постизали изузетне и значајне резултате на међународној сцени.



-Овом приликом желимо да представимо наше камерне ансабле, оркестар хармоника, да представимо музику коју су они изводили на престижним међународним такмичењима, али и нашом традиционалном музиком која се изучава у нашој школи. Желим да нагласим да су у протеклом периоду, у трајању од 14 година, колико наша школа постоји, наши ученици достојно су представљали наш град, нашу земљу освојивши преко 500 награда на међунароним фестивалима у више од 35 држава. Они су једни од културних амбасадора наше земље. Трудићемо се да и даље пружимо највиши ниво музичке едукације и свакако те награде су подстрех за то, да постижемо још боље резултате када је у питању међународна сцена“, закључује Перић.
 

 
Перић је истакао да су заједно са Удружењем умјетника „Артист“, захваљујући Данима хармонике које су организовали протеклих година у сарадњи са свјетском асоцијацијом хармоникаша на конгресу у Минхену, добили привилегију да  буду домаћини финала свјетског купа хармоникаша, а који ће се одржати сљедеће године у Републици Српској.
Ученик Основне музичке школе „Корнелије Станковић“ , Ђорђе Перић, који има 11 година, а освојио је 135 награда на такмичењима из више од 35 држава, рекао је да на сваком концерту одсвира композицију која се њему свиђа.
-Када видим људе који су дошли на концерт да слушају мене и моје пријатеље из Музичке школе, моје срце се испуни неким посебним осјећајем.  Тада се уживим у музику и желим да и публици дочарам тај осјећај“, завршава Ђорђе Перић.

Николај Павловић, ученик Основне  музичке школе, који има девет година и свира хармонику тек пола године, рекао да му се јако свиђа у Музичкој школи и да  за сваки концерт одсвира неку композицију или коло.