Породицама погинулих и ратних војних инвалида подијељено по 100 КМ :: Semberija INFO ::

 

Породицама погинулих и ратних војних инвалида подијељено по 100 КМ


Угљевик: За 273 породице погинулих и ратних војних инвалида по 100 КМ
 
У Угљевику је данас, поводом најрадоснијег хришћанског празника - Божића, подијељено по 100 КМ за 273 породице погинулих бораца и ратне војне инвалиде, за шта је из општинског буџета издвојено 27.300 КМ.
 
Ријеч је о 176 породица погинулих бораца и 97 ратних војних инвалида до шесте категорије те незапослених ратних војних инвалида од седме до 10. категорије.
 
Начелник општине Угљевик Василије Перић честитао је наступајући Божић и Дан Републике, истакавши да је данашњи пријем за борачке категорије традиција у овој општини.
 


"Наша је дужност и обавеза да помажемо ове категорије, оне који су дали огроман допринос стварању Републике Српске у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату, а наша је и потреба да на овај начин изразимо захвалност суграђанима", рекао је Перић.
 
Предсједник угљевичке Борачке организације Јован Маринковић изразио је задовољство што дуги низ година породице погинулих бораца и ратних војних инвалида добијају симболичне поклоне пред најрадоснији хришћански празник.
 
"На овај начин желимо да скренемо пажњу да Борачка организација мисли о породицама погинулих, али и ратним војним инвалидима, да их обрадујемо за Божић", рекао је Маринковић.

Семберија инфо