НАЈНИЖА СТИПЕНДИЈА 220 КОНВЕРТИБИЛНИХ МАРАКА :: Semberija INFO ::

 

НАЈНИЖА СТИПЕНДИЈА 220 КОНВЕРТИБИЛНИХ МАРАКА


У згради Градске управе данас су уручена рјешења за стипендије најбољим студентима са подручја града Бијељина. Нека од дефицитарних  занимања за које се додјељивала стипендија у овој академској години су професор хемије, доктор медицине,  доктор ветеринарске медицине, дипломирани дефектолог, дипломирани инжењер архитектуре. Од пријављених 68 студената, само њих 26 добило је стипендије. Неки од студената добили су по први пут стипендију, а неки од њих настављају са стипендирањем.  Ове године најнижа стипендија износи 220 конвертибилних марака, а највиша 286 конвертибилних марака, што је за 10% више у односу на прошлу годину.

Савјетник градоначелника Града Бијељина, Радослав Остојић рекао је да је конкурс проведен тако да се од Завода за запошљавање Републике Српске добија листа дефицитарних занимањима, гдје се на основу одлуке правилника града Бијељина  проводи поступак самог конкурса и одабир студената који ће стипендирати Град Бијељина.

-Критеријуми по којима се одређивало ко ће добити стипендију су дефицитарна занимања и просјек оцјена. Морам да нагласим да су то све изузетни студенти, одлични. Циљ самог стипендирања јесте то, да се сутра ти исти студенти као успјешни људи врате у град Бијељину и да својим знањем допринесу развоју града“, закључио је савјетник градоначелника Остојић.



Једни од 26 добитника стипендије су Ђорђе Дамјановић, студент четврте године ветеринарске медицине на Пољопривредном факултету Универзитет у Новом Саду и Наташа Ћулум, студент на Хемијском факултету Универзитет у Београду, обећали су да ће се потрудити да оправдају стипендију коју су добили од Града Бијељина и да ће се након завршеног факултета вратити у свој град и потрудити се да допринесу побољшању своје струке.

Семберија инфо