Притвор за мушкарца из Угљевика осумњиченог да је силовао старицу :: Semberija INFO ::

 

Притвор за мушкарца из Угљевика осумњиченог да је силовао старицу


Foto: Glas Srpske

БИЈЕЉИНА- Основни суд у Бијељини одредио је једномјесечни притвор Миладину Ј. (56) из Угљевика осумњиченом да је силовао 74-годишњу старицу у селу поред Угљевика.


Напад се догодио се 30. децембра прошле године, а несрећна жена из страха није ни пријавила злочин, већ је то учинила њена комшиница када је за то сазнала.

Недуго након пријаве Миладин Ј. је ухапшен због сумње да је починио кривично дјело обљуба над немоћним лицем. Старица је упућена на гинеколошки преглед који је потврдио да је била жртва сексуалног деликта.

Након криминалистичке обраде Миладин Ј. је предат у надлежност Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, које је и затражило да буде одређен једномјесечни притвор, преноси Аваз.

– Након испитивања у тужилаштву, у својству осумњиченог, стављен је приједлог за одређивање једномјесечног притвора М. Ј. Притвор је предложен због бојазни да би боравком на слободи М.Ј. могао утицати на свједоке и тако ометати истрагу. Такође и због тога што би, због обиљежја кривичног дјела за које се терети, могло доћи до нарушавања јавног реда – рекла је портпарол ОЈТ Бијељина Данка Продановић.

Судија за претходни поступак је прихватио приједлог тужилаштва и Миладин Ј. је спроведен иза решетака.

Извор: Глас Српске