ДОЧЕК НОВЕ 2022. ГОДИНЕ У СЕМБЕРИЈИ :: Semberija INFO ::

 

ДОЧЕК НОВЕ 2022. ГОДИНЕ У СЕМБЕРИЈИ


На тргу ,,Гарави сокак'' и ватромет у поноћ

Традиционално, највећи број Сембераца, и ову 2021. годину испратиће у својим домовима, у кругу породице, родбине и пријатеља и, како многи тврде, скромно, јер нису времена за велика славља.

Година, којој одбројавамо задњи дан била је обиљежена короном и, за већину становништва, пребројавањем колико је још новца остало у новчанику, јер су цијене из дана у дан само расле. Вјерујмо да ће Нова 2022. бити боља и љепша, а што се тиче дочека Нове године славље ће први започети најмлађи Семберци, Како је најављено из Градске управе, тачно у подне, на Зимском корзу на Тргу Петра Првог Карађорђевића, почиње Нова година.

Старији Бијељинци имају прилику да Нову годину на тргу дочекају уз ,,Гарави сокак'' и ватромет у поноћ. Према најави, ,,Гарави сокак'' требало би да наступи у 21 час и 30 минута. Након поноћног ватромета присутнима ће успјешну Нову 2022. годину пожељети и градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.

Већина млађих Сембераца, оних који остају у Бијељини, Нову годину ће дочекати по кафићима и викендицама. Традиционално, има и оних који су пар дана резервисали на Златибору и Јахорини,  а што се тиче дочека у бијељинским угоститељским објектима многа мјеста су попуњена.