ПОЧЕЛА ПОДЈЕЛА ПОМОЋИ СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНОМ СТАНОВНИШТВУ :: Semberija INFO ::

 

ПОЧЕЛА ПОДЈЕЛА ПОМОЋИ СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНОМ СТАНОВНИШТВУ


Данас је почела подјела пакета помоћи социјалано угроженом становништву Бијељине, која ће трајати и сутра, а петог јануара биће и подијељено 30 печеница за Божић најугроженијима.

Директор Центра за социјални рад  Милорад Софренић, поздравио је све социјално угрожене и поручио им да има још увијек људи добре воље и да институтиције као што су Црвени крст и Центар за социјални рад, који имају ту област дјеловања, мисле о њима и да се труде да не прекину традицију обезбјеђивања пакета за новогодишње и божићне празнике.


-Успјели смо да одржимо ниво тих помоћи, а то је 200 пакета које ћемо подијелити данас и сутра.  Тако да, ову традицију, коју смо започели прије пар година, настављамо и даље да одржавамо“, рекао је Софренић.

Перица Глигић, сектар Црвеног крста Бијељина рекао да приводе ову годину крају и да покушавају да најугроженијем становништву  помогну, макар да им уљепшају новогодишње празнике.

-Сваке године је све теже да обезбиједимо донаторе, али имали смо срећу да смо и ове године обезби једили довољан број донатора. Прије свега, морам споменути ,,Спорт Висион'' и ,,Интергај'' који ће дати печенице, те млинаре Павловић и Стојановић, јер без њих ове акције не би било. Данас су укључени у подјелу и волонтери Црвеног крста, који ће са запосленима из Центра за социјални рад подијелити пакете помоћи. Ми се трудимо да не молимо људе сваки дан и сваки мјесец за помоћ, него у току године имамо двије велике акције. Морам рећи и да су наши омладинци одрадили један значајан посао, подијелили су више од 1.500 пакетића малишанима, а данас, чак, и један број шаљу дјеци у  Шамац. Трудимо се да помогнемо колико можемо и не кукако. Идемо даље“, завршава Глигић.

Semberija info