Бијељински матуранти уљепшали центар града :: Semberija INFO ::

 

Бијељински матуранти уљепшали центар града


Традиционалним окупљањем у центру града  ученици завршних разреда Пољопривредне и медицинске школе из Бијељине и њихови професори отворили су овогодишњу сезону матурских славља у Семберији. Након окупљања на градском тргу испред зграде Скупштине града, фотографисања са пријатељима и родбином, услиједио је и традиционални дефиле.



Свечана колона матураната, са својим професорима, упутила се главном градском улицом до мјеста одржавања матурске забаве, која је одржана у хотелу Дрина. Као и претходних година, традиционални дефиле пратио је велики број грађана, који су изашли да поздраве још једну успјешну генерацију матураната коју је изњедрила ова образовна установа.

Међу матурантима била је и Оливера Пејичић из Бијељине, која је завршила Пољопривредну и медицинску школу – смјер ветерина. Оливера каже да жели да настави студирати ветерину у Београду и да се већ дужи период припрема за упис на факултет.

На бијељинском градском тргу окупили су се и матуранти Гимназије ,,Филип Вишњић’’ како би обиљежили завршетак школовања, присјетили се четворогодишњег дружења, те прославили нову животну етапу – одлазак на студије.

Директор Гимназије Владимир Шавија изјавио је да је ове године матурирало 212 ученика, распоређених у осам одјељења.

-Ученици који су се окупили похађали су три смјера, осам одјељења, и ријеч је о једној од бољих генерација, добрих и мирних. У оквиру обиљежавања стогодишњице постојања Гимназије, можемо рећи да је ово посљедња генерација у првом вијеку наше установе. Током четири године издвојили су се веома добри појединци који су остваривали запажене резултате на такмичењима, а просјек оцјена генерације је 4,7’’, навео је Шавија.

Он је додао да ће име ученика генерације бити објављено на свечаности која је заказана за 18. јун у Гимназији ,,Филип Вишњић’’.