ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О САРАДЊИ :: Semberija INFO ::

 

ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О САРАДЊИ


Данас је у просторијама ЈУ Народне библиотеке „Филип Вишњић“  Бијељина потписан меморандум о сарадњи са ЈУ Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ Бијељина. Такође су уручене захвалнице и плакете појединцима, али и установама са подручја града Бијељина.

Жељана Арсеновић, директор библиотеке рекла је да данас имају један значајан догађај у народној библиотеци и сумирајући ову годину, сјајну су сарадњу имали са свим вртићима и са свим установама града Бијељина.

-Данас са Дјечијим вртићем „Чика Јова Змај“ потписујемо меморандум о заједничкој сарадњи. Треба нагласити да ми имамо добру сарадњу, али пандемија нас је у томе успорила и у протекле двије године нисмо имали услове за одржавање свих радионица и културних манифестација везаних за учешће дјеце. Зато данас обнављамо сарадњу, јер су се стекли услови поново за то. То је изузетно значајна сарадња, јер ћемо размјењивати искуства и ставове у погледу развоја и културе,  а прије свега дјеца ће стицати љубав према библиотеци и писаној ријечи. Такође, данас ћемо додијелити захвалнице за све установе које су учествовале у колективном упису 2021. године. Установа, која је ове године уписала највећи број својих запослених, је ЈЗУ Болница „Свети врачеви“ Бијељина. Њихов директор је лично је уписао све своје запослене. Затим ту су запослени из Електро Бијељине, Дома здравља Бијељина, АД „Водовод и канализација“,  те запослени из Казнено-поправног завода Бијељина. Имамо добру сарадњу са свим основним и средњим школама са нашег подручја. Данас додјељујемо плакете и „Нај читалац“ за 2021. годину, за особе које су прочитале највише књига у овој години - шест са дјечијег одјељења, три у категорији предшколаца и три у категорији основошколаца. На Одјељењу за одрасле три плакете у категорији средњошколци, студенти и остали грађани“, завршава Жељана Арсеновић.



Директор ЈУ Дјечији вртић „Чика Јова Змај“, Славиша Вујановић казао је да је циљ ове сарадње промоција здравог односа према култури код дјеце раног узраста.

-Код дјеце развијамо љубав према књижевности, књизи и мислим да ћемо кроз сарадњу која је била и претходних година то и успјети. Битно је код раног узраста радити у том правцу да дјеца схвате због чега је потребно читати, да имају љубав према књизи и осјећај према култури у опште. Морам истаћи да данас потписујемо меморандум о сарадњи за наредну годину, а наша сарадња траје већ дуги низ година.  Важно је рећи и то, да библиотека има младе читаоце, младе кориснике њихових услуга,“ завршава Вујановић.

Директор ЈЗУ „Свети врачеви“ Бијељина, професор др Златко Максимовић казао је да је повод због чега су овдје изузето важан за здравствене раднике, јер то показује да и поред стручне литературе имају потребу и интерес да се друже са књигом, да се кроз њу обогаћују као личности.

- Књига је ту и као најбољи пријатељ, да нам пружи утјеху у тешким тренуцима, да лакше пребродимо животне недаће, да нас разведри и духовно оснажи. Моја препорука, посебно младима, је заправо молба да више бораве у библиотеци, да им дружење са књигом буде приоритетније и важније од виртуелних дружења која су пуна непознаница и лажних вриједности“, наглашава др Максимовић.

Семберија инфо