УСТРИЈЕЛИЛИ НАЈОПРЕЗНИЈУ ЗВИЈЕР :: Semberija INFO ::

 

УСТРИЈЕЛИЛИ НАЈОПРЕЗНИЈУ ЗВИЈЕР


Док су били у погонском лову на дивљу свињу, пред ловце из Модрана излетио је чопор од пет вукова, од којих су једног и устријелили.

Није се то, наравно, десило у нашој равној Семберији, већ на обронцима Романије, током протеклог викенда, гдје су чланови Ловачког удружења "Подриње" Јања били на позив побратимског удружења "Јахорина" Пале.
 
О каквом је ловачком успјеху ријеч, свједочи податак да је веома мали број ловаца икада имао прилику да уживо види вука, чак и у подручјима која та звијер обично насељава, а да не говоримо о бијељинским ловцима.

 
Али посрећило се то једном од њих, на сада већ традиционалном ловачком дружењу. Наиме, већ више од пола вијека ловачка удружења "Подриње" Јања и "Јахорина" Пале су братимљена удружења, а њихово дружење прерасло је у истинско пријатељство.
 
Редовно се организује групни лов, гдје се, осим тога, позивају гости и на дружење. Тако је било и протеклог викенда, када су чланови ЛУ "Подриње" Јања били у прилици да лове дивље свиње на обронцима Романије.
 
Домаћини из Пала су им скренули пажњу да су у посљедње вријеме на том подручју примијећени вукови, који праве велике штете домаћинствима села Мајдан, а самим тим им и пружили шансу за одстрел ове најлукавије и најпажљивине животиње на нашим теренима. Бијељински ловци су ову шансу и искористили.
 
"Ловци из Модрана су имали срећу да, током погона на дивљу свињу, на њих изађе чопор од пет вукова, а најискуснији међу ловцима је успио и да одстријели једног, што се сматра круном сваког ловца", каже за портал ИнфоБијељина бијељински ловац Војислав Глигић.
 
 Све ово је, додаје, изазвало одушевљење међу становницима планинског села Мајдан.
 
"Они нису крили срећу ништа мање од ловца који је и одстријелио вука", наглашава Глигић.
 
Било је то у суботу, а дружење се, истиче он, наставило и други дан викенда, када је одстријељено седам дивљих свиња.
 
Бијељински ловци наглашавају да је овим још једном доказана снага њиховог пријатељства са члановима ЛУ "Јахорина" Пале, који су се и овај пут показали као одлични домаћини.

Извор: ИнфоБијељина