ХУМАНИТАРНО ПРОДАЈНА ИЗЛОЖБА РАДОВА ДЈЕЦЕ СА ТЕШКОЋАМА У РАЗВОЈУ И ДЈЕЦЕ У РИЗИКУ :: Semberija INFO ::

 

ХУМАНИТАРНО ПРОДАЈНА ИЗЛОЖБА РАДОВА ДЈЕЦЕ СА ТЕШКОЋАМА У РАЗВОЈУ И ДЈЕЦЕ У РИЗИКУ


Данас је у Центру за културу Семберија“ организована хуманитарно продајна изложба радова дјеце са тешкоћама у развоју и дјеце у ризику. На изложби се могао видјети велики број радова које су ова дјеца правила са љубављу. Цијене нису одређене, него свако убаци у касу колико је у мугоћности.

Невена Ранкић, логопед и аудиолог Дневног центра за дјецу са сметњама у развоју, рекла је да је првенствено њихова жеља била да ова хуманитарно продајна изложба служи за прикупљање новца за пакетиће.

-Сви радови, који су изложени данас овдје, настали су на нашим креативним радионицама. Замисао је била да ми покажемо колико су наша дјеца креативна, маштовита, а прије свега вриједна. Имали смо и наш интерни договор, да сав новац од продаје служи за куповину пакетића са списка индивидуалних жеља који су они написали. Најчешће су то скромна дјеца, млађи су пожељели бојице, фломастера, бојанке, а старији парфеме, мајице, патике“, завршава Ранкићева.

Павле Тодоровић, један од излагача радова, казао је да је од Деда Мраза добио пакетић, али да је пожелио још један, те је због тога био вриједан.



-Правио сам украсе за јелке, Сњешка Бијелића и Деда Мразове“, завршава Павле Тодоровић.

Савјетник градоначелника Бијељине, Радиша Петровић рекао је да основни циљ оваквих догађаја треба да буде сама промоција инклузије у друштво младих и дјеце са потешкоћама у развоју.

-Често су та дјеца на маргинама. Циљ свих нас треба да буде, да се та дјеца кроз што више догађаја и активности не осјете запостављено ни у једној сфери друштва. Захвалио бих се свим запосленим у Центру за социјални и васпитачима из Дневног центра који раде са овом дјецом, стварно улажу велике напоре и кроз свакодневне догађаје и активности свједоци смо да они стварно добро раде и да су стварно на добром путу да тој дјеци и младимо учинимо што љепши и занимљивији живот“, закључио је Петровић.