ДЕМОС: ОСТАЈЕМО НА ПУТУ ДА СЕ СРПСКОЈ ВРАТЕ ОДУЗЕТЕ НАДЛЕЖНОСТИ :: Semberija INFO ::

 

ДЕМОС: ОСТАЈЕМО НА ПУТУ ДА СЕ СРПСКОЈ ВРАТЕ ОДУЗЕТЕ НАДЛЕЖНОСТИ


Градски одбор ДЕМОС-а, организовао је традиционални пријем за представнике медија, а потпредсједник ДЕМОС-а и предсједник Градског одбора О Бијељина Милан Дакић, истакао је да са медијима имају коректну сарадњу.

-Чланови Демократског савеза су током ове календарске године били веома активни у раду, када су у питању наши грађани, а у прилог иде и чињеница активност четири одборника у Скупштини града, гдје дјелујемо у оквиру Коалције „Договор за Бијељину“. Све дискусије, као и сви амандмани четири одборника ДЕМОС-а, односе се управо на потребе наших грађана и тако ћемо наставити радити и у периоду пред нама“, рекао је Дакић. Он је нагласио да је већ познато да су људи из ДЕМОС-а увијек уз свој народ, да су им увијек доступни и спремни да их саслушају, поразговарају, како би проналазили начине за рјешавање проблема које тиште грађане.

-Функција политичара и јесте да представљају грађане и да кроз политичко ангажовање оправда добијено повјерење. Демократски савез и у години на измаку наставља своју мисију, а спремно ћемо ући и у 2022. годину, која ће бити изборна“, рекао је Дакић. Он је додао да је пандемија додатно утицала, како на друштвени живот, тако и на понашање одређених политичких партија и политичара и изразио наду ће се и то убрзо заврши, како би се сви вратили нормалном животу. Говорећи о предстојећим општим изборима, Дакић је рекао да ДЕМОС очекује да ће имати шест-седам посланика у Народној скупштини Републике Српске.

-То је нешто реално што мислимо да можемо. На двије јаке регије, Сарајевско-романијској и у Херцеговини, гдје тренутно немамо посланике, формирали смо општинске и градске одборе. Вјерујем да ћемо задржати број посланика у изборним јединцама гдје их сада имамо, али и да ћемо повећати гласачко тијело“, рекао је Дакић и поручио да ће Демократски савез остати на путу да се Републици Српској врате одузете надлежности, што су подржали и на посебној сједници НСРС.

-Демократски савез ће остати достојан себе и свега у што је ушао када је ријеч о политичкој ситуацији на нивоу Републике Српске и враћања надлежности“, нагласио је Дакић. Он је у име ДЕМОС-а, грађанима честитао предстојеће новогодишње и божићне празнике уз жељу да их проведу у здрављу и весељу.