SA BEOGRADSKE BANJICE DVIJE MEDALJE ZA AK "AKADEMAC" :: Semberija INFO ::

 

SA BEOGRADSKE BANJICE DVIJE MEDALJE ZA AK "AKADEMAC"


U Beogradu je tokom jučerašnjeg dana održan 5. Međunarodni atletski miting za mlađe kategorije gdje su atletičari AK "Akademac" osvojili dvije medalje.
 
Među više od 1200 atletičara iz Srbije, Crne Gore, Rumunije, BiH i drugih zemalja, sjajno izdanje u vrhunskoj konkurenciji imali su Zoran Blagojević na 150m u kategoriji 2012. godište istrčavši trku sa vremenom 23.94 sekundi što je bilo dovoljno za treće mjesto.

Mitar Jovašević je u trci starijih pionira na 200 m osvojio srebrenu medalju, istrčavši najbolji dvoranski rezultat ikada ostvaren u Republici Srpskoj u ovoj uzrasnoj kategoriji, sa vremenom od 24.74 sekundi.

Odličan nastup imali su i mladi atletičari Pavle Savić u dvoboju (trka na 60m i skok u dalj) ostvarivši prvo mjesto u grupi u trci na 60m sa vremenom 10.45 sekundi i visoko peto mjesto u skoku u dalj sa rezultatom 3,29m, što je u konkurenciji od preko 50 takmičara bilo na korak do pobjedničkog postolja.

Borbenost i želju za pobjedom pokazao je i najmlađi atletičar Miloš Jefić u trci na 150m u kategoriji dječaci 2013. godište ali je ovaj put ipak ostao bez rezultata za medalju. Raduje činjenica da je Miloš istrčao najbolju trku ikada i ostvario odlično vrijeme, obzirom da je trčao sa starijim dječacima.

-Pored borbi za medalje, naši atletičari su imali priliku da se upoznaju i vide kako to izgledaju idealni uslovi za bavljenje "kraljicom sportova", te su izrazili nadu da će u skorijoj budućnosti imati nešto slično u našem gradu a što sigurno zaslužuju jer ga predstavljaju u najsjajniji način", poručili su iz AK "Akademac".

Семберија инфо