НОВА РАДНА МЕХАНИЗАЦИЈА ЈУ „ВОДЕ СРПСКЕ“ :: Semberija INFO ::

 

НОВА РАДНА МЕХАНИЗАЦИЈА ЈУ „ВОДЕ СРПСКЕ“


Још десет моћних трактора

У кругу ЈУ „Воде Српске“ у Дворовима данас је јавности представљена нова механизација која ће се користити за одржавање водних објеката и водног добра у Републици Српској. Машине су набављене у склопу плана Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС да се ЈУ „Воде Српске“ оспособи да самостално одржава све водопривредне објекте који се налазе у њеној надлежности.

-Посљедњих година смо издвојили значајна средства за уређење каналске мреже у Републици Српској. Прошле године смо уложили 3,5 милиона марака, а ове, из буџетске резерве око 3,9 милиона. Ревитализовали смо преко 500 километара каналске мреже. Ради се о каналима и примарне и секундарне категорије. Неки од тих канала, нарочито на подручју Србца и Дубице нису били адекватно одржаванаи од 80-тих година прошлог вијека“, рекао је Борис Пашалић, први човјек Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС.


Директор ЈУ „Воде Српске“, Мирослав Миловановић је упознао јавност да је купљено 10 трактора, са 13 прикључака (малчера). Уз два постојећа трактора, која посједују, ЈУ „Воде Српске“ ће имати укупно 12 радних машина. Они ће бити распоређени на начин да ће пет остати на подручју Семберије, два на подручју Брода, а три на подручју Градишке.
-Данас је врло важан дан за ову установу. Инвестицијом од непуних два милиона конвертибилних марака добили смо нове и квалитетне машине, што ће нам олакшати квалитетно извршење послова из наше надлежности“, рекао је Миловановић.

Министар Пашалић је искористио прилику да, за април 2022. Године, најави почетак радова на првој дионици Дринског насипа који ће се, у дужини од 2,8 километара, градити на подручју Јање.

-Драго ми је да могу најавити почетак градње Дринског насипа. Све институције су урадиле свој дио посла, Градска управа Града Бијељина је реализовала експропријацију земљишта, ЈУ „Воде Српске“ обезбиједило три милона марака за изградњу, а Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС ће сносити трошкове надзора“, рекао је министар Пашалић.

Семберија инфо