ДОБРОВОЉНИ ДАВАОЦИ КРВИ УРУЧИЛИ ПОВЕЉЕ ЗАХВАЛНОСТИ ДОНАТОРИМА :: Semberija INFO ::

 

ДОБРОВОЉНИ ДАВАОЦИ КРВИ УРУЧИЛИ ПОВЕЉЕ ЗАХВАЛНОСТИ ДОНАТОРИМА


Друштво добровољних даваоца крви /ДДДК/ "Рудар" из Угљевика, чији су чланови током ове године прикупили више од 1.000 доза драгоцјене течности, додијелило је вечерас повеље захвалности донаторима.

Повеља за изузетан допринос и незмјерно залагање кроз хуманитарни рад уручена је општини Угљевик, а примио ју је начелник Василије Перић који је захвалио хуманим људима, те навео како често указује да је ово друштво најбоље организовано и најбројније у Републици Српској.

Перић је за ДДДК "Рудар" рекао да су примјер доброг рада и да својим хуманитарним радом превазилазе границе општине Угљевик, али и Семберије и Мајевице, да су препознатљиви на цјелокупном простору матице Србије и Републике Српске.

“Признање које је вечерас уручено општини Угљевик је знак добре сарадње које смо имали у протеклом периоду и то нас обавезује да још више и снажније подржимо њихов рад”, рекао је Перић и пожелио добар рад и у будућем периоду овом друштву.

Повеље су уручене Руднику и термоелектрани /РиТЕ/ "Угљевик", синдикалним организацијама РиТЕ "Угљевик" и "Електро-Бијељине", Заводу за трансфузијску медицину Бијељина, фирмама"Профи монт", "Фреш", "Монт градња", "Емонт", "Театар" и хотелу "Атлас".

Предсједник ДДДК "Рудар" Милан Марковић захвалио је радницима Рудника и термоелектране "Угљевик", који од личних доходака издвајају новчану помоћ Друштву, општини Угљевик, те другим донаторима.

"Сваке године организујемо двије акције добровољног давања крви у Угљевику, а учествујемо на свим акцијама широм Републике Српске", рекао је Марковић новинарима.

ДДДК "Рудар" основано 1984. године , а рад обновило 1996, те да данас броји више од 1.000 чланова.