ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ ДОМА ЗДРАВЉА :: Semberija INFO ::

 

ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ ДОМА ЗДРАВЉА


Завршним радовима на реконструкцији водоводне мреже Дома здравља Лопаре, реализован је пројекат чија је вриједност 15 000 КМ.

„Овај пројекат су финансирали општина Лопаре, Дом здравља Лопаре и УНДП /UNDP/“, рекао је новинарима Желимир Нешковић, директор Дома здравља Лопаре.

Он је саопштио  да је пројекат обухватао санацију бунара и реконструкцију водоводне мреже у кругу Дома здравља Лопаре. Циљ пројекта је био да се установа учини независном, када је у питању водоснабдијевање, а поред тога вода из овог извора ће се користити за потребе одређених служби у редовном раду.



Начелник општине Лопаре Радо Савић је заједно са директором и запосленим у овој установи обишао изведене радове.

„Естетски ово лијепо и прихватљиво изгледа и то је још један одличан пројекат Дома здравља и његовог менаџмента, те мислим да је ово прави пут којим иде ова установа и желим им да у наредној години имају што више добрих пројеката везаних за здравље људи, превентиву и лијечење у што бољим условима“, рекао је Савић.



Директор установе Желимир Нешковић, на крају свог обраћања медијима, је рекао да је Служба хитне помоћи Дома здравља Лопаре опремљенија за још један апарат који служи за мониторинг пацијената којим се истовремено може мјерити неколико параметара и то ЕКГ, мјерење крвног артеријског притиска, пулс, број респирација, сатурација кисеоника и тјелесна температура.