СЕМБЕРИЈА ПРЕДЛОЖИЛА МИЋИЋА ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА СРПСКЕ ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ :: Semberija INFO ::

 

СЕМБЕРИЈА ПРЕДЛОЖИЛА МИЋИЋА ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА СРПСКЕ ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ


У Бијељини је синоћ одржана проширена сједница Градског одбора Српске демократске странке са предсједницима Мјесних одбора СДС у Семберији. На сједници се расправљало о актуелним темама везаним за Градски одбор у Бијељини као и о акуелној политичкој ситуацији у РС, али и о унутарстраначким изборима у СДС, односно кандидату за предсједника странке.
 
Сви присутни чланови Градског одбора и предсједници Мјесних одбора СДС Бијељина једногласно су усвојили Закључак да Мићо Мићић буде кандидат бијељинског СДС за предсједника странке на нивоу РС.
 
Замјеник предсједника СДС у Бијељини Предраг Јовић је истакао да је Градски одбор СДС-а Бијељина годинама најуспјешнији градски одбор СДС-а, те да Мићић и те како заслужује кандидатуру за првог човјека СДС Републике Српске.
 
- Заједно са грађанима и привредницима успјели смо да од Бијељине створимо напредан регионални привредни центар, направљен је Универзитет, реализовани многобројни каитални пројекти, укључујући и историјски пројекат изградње канализације, евидентан је константан прилив и повећање становника у Бијељини, као и броја запослених. Бијељина је град који је највише напредовао у Републици Српској а посебно је то изражено у протеклих 15 година откако је на челу града Мићо Мићић. Зато сматрамо да је он најбољи могући кандидат за предсједника СДС-а јер је Мићо Мићић човјек који никада није изгубио на изборима и који ужива поштовање народа не само Бијељине и Семберије, него и грађана Српске,  од Требиња преко Романије до Новог Града – оцијенио је Јовић.
 
Јовић је додао и да је Градски одбор СДС-а Бијељина свјестан опасности даљих подјела у странци.
 
- Свјесни смо да на чело странке мора доћи побједник и човјек који ће ујединити странку, привући нове људе и вратити значај странци која је створила Српску. Градски одбор СДС је свјестан и  прљаве кампање коју тренутно злонамјерни појединци покушавају да воде против господина Мићића и Градског одбора умањујући значај СДС-а Бијељина али им то неће успјети – поручио је Јовић.
 
Предсједник Градског одбора СДС Бијељина Мићо Мићић је након усвајања приједлога о његовој кандидатури за првог човјека СДС оцијенио да је стање у коме се странка налази веома озбиљно и тешко, али да и даље вјерује да је за странку најбоље да има само једног кандидата за предсједника.

- Спреман сам да, заједно са Градским одбором Бијељина, радим на јединству странке и да подржим кандидата који ће добити подршку за нову визију побједничког СДС-а и који ће добити подршку за програм рада чији је први циљ обнова и развој Републике Српске и СДС-а, а не подјеле које воде даљем урушавању угледа и снаге странке. Републици Српској је потребан снажан и одговоран СДС, као најснажнији коректив и алтернатива постојећој власти, који ће, захваљујући томе, убједљиво побиједити на локалним изборима 2020, а 2022. године преузети одговорност за опоравак и развој Српске – био је јасан Мићић.