НОВОГОДИШЊИ ПРИЈЕМ ЗА ПРЕДСТАВНИКЕ МЈЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА :: Semberija INFO ::

 

НОВОГОДИШЊИ ПРИЈЕМ ЗА ПРЕДСТАВНИКЕ МЈЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА


Градска Управа је  данас  организовала још један новогодишњи пријем, овог пута  за представници савјета мјесних заједница са подручја града Бијељина. На сеоском подручују број мјесних заједница износи 57, а на подручју града 13.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић рекао да на овом пријему саберу утиске шта је то урађено и да ли је то требало бити боље.

-Сав рад предсједника мјесних заједница је заснован на њиховом личном ентузијазму, имајући у виду да они не примају никакве накнаде за тај рад. Градска упрва заједно са координаторима за рад са мјесним заједницама чини све да сарадња и координација буде на још вишем нивоу. Нажалост, имали смо и смањење средстава за помоћ мјесним заједницама, али смо, ипак, успјели некима реконструисати одређене објекте, а сада је у току рад на путној инфраструктури. Велики је број инфраструктурних проблема, али ми ћемо се максимално потрудити да то ријешимо“, закључује градоначелник.

Александар Ђурђевић, предсједник Скупштине града Бијељина казао је да су савјети мјесних заједница од велике користи за нашу, а и сваку другу локалну заједницу.

-Савјети мјесних заједница представљају продужену руку Градске управе која најбоље може видјети какво је стање на терену и пренијети нама, какве су то реалне потребе и захтјеви свих људи који су на територији једне мјесне заједнице. Савјети немају тренутно статус правног лица, али то не умањује њихоу важност за град. То су људи које морамо слушати и који су нас бирали да радимо ствари који су у њиховом интересу. Могу и најавити да ћемо у наредних пар мјесеци имати нове изборе за савјете мјесних заједница, јер су садашњи у техничком мандату. Због пандемије се нису могли организовати по истеку мандата“, завршава Ђурђевић.

Предсједник градске Мјесне заједнице „Соколски дом“ Јовица Давидовић рекао је да њихова Мјесна заједница предњачи, да је можда и најбоља.

-Наш највећи проблем је инфраструктура. Ми смо у току ове године асфалтирали двије улице, а аплцирали смо за још три пројекта, доставили документацију и очекујемо да ће се то реализовати у сљедећој години. Поред инфраструктуре ми имамо још један велики проблем, одузете су нам просторије које су се користиле у ту сврху 50 година, па се сада састајемо по кућама и угоститељским објектима.  Наш Савјет мјесне заједнице је ту увијек за грађане који нам се обраћају са својим проблемима, коју су инфраструктурне и социјалне природе.  Морам истакнути да ми имамо стварно добри сарадњу са Центром за социјални рад и Стамбено – комуналним одјељењем“, завршава Давидовић.

Цвијетин Спасојевић, предсједник Мјесне заједнице Глоговац казао је да су они село које је удаљено од Бијељине осам километара, а да имају три километра макадама и само један асфалтирани пут који води за Модран.

-Било је обећања пред изборе да ће се асфалтирати, али то још увијек није реализовано, али се надам да ће испунити обећање. Мјештани се обраћају са захтјевима савјету. Прије четири године смо почели градити дом, али смо само темељ успјели направити, а исто тако и за зграду на сеоском гробљу. Тренутно немамо више средстава, али надам се да ће се завршити. Сарадња са Градском управом је добра, хоће да саслушају  и обећали су да ће нам помоћи“, закључује Цвијетин Спасојевић.

Семберија инфо