НОВОГОДИШЊИ ПРИЈЕМ ЗА ЧЛАНОВЕ ВЈЕРСКИХ ЗАЈЕДНИЦА :: Semberija INFO ::

 

НОВОГОДИШЊИ ПРИЈЕМ ЗА ЧЛАНОВЕ ВЈЕРСКИХ ЗАЈЕДНИЦА


Бијељина је град љубави и заједништва

Градоначелник Бијељина Љубиша Петровић и предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић угостили су представнике Православне, Исламске, Католичке и Словачко- евангелистичке заједнице.
Градоначелник је рекао да они из Градске управе сматрају да је поред поштовања традиције која је овдје успостављена, а и да је за напредак сваке локалне заједнице неопходан висок степен разумијевања између вјерских заједница.


-Бијељина то већ има од раније и ту смо да чувамо тај поредак, ослањајући се једни на друге. Трудимо се да чувамо сваког човјека са свим његовим правима и са поштовањем вјерских права. Битно је да у склопу буџетирања за сљедећу годину вјерским заједницама, поред моралне, пружимо и материјалну подршку.  Празнични дани, који слиједе, су идеална прилика да се измиримо са људма са којима не говоримо и да опраштамо једни другима“, завршава Петровић.

-Овдје смо у празничном духу  да пошаљемо поруку мира, љубави и заједништва. Град Бијељина је свакако примјер у Босни и Херцеговини за нормалан заједнички живот представника свих вјерских заједница које живе у овом граду. Надам се да ће тако остати и у будућности“, закључио је Александар Ђурђевић.

Протојереј Александар Тешић рекао је да су сусрети оваквог формата, заиста, сјајна прилика да једни друге боље упознају, да размијене искуства и мишљења и да својим примјером допринесу развоју међуљудских односа у нашем граду.

-До сада смо имали јако коректну сарадњу изражену кроз разне видове и помоћи нашим црквеним општинама и надамо се да ће се та сарадња и у будућности наставити“, завршава протојереј Александар Тешић.
Главни имам Меџлиса исламске заједнице Јања Хафиз Омер ефендија Цамић казао је да му је драго што имају могућност да се на крају сваке године овдје у Градској управи организује пријем за представнике вјерских заједница.
-Хвала Богу да је то постало традиција и да то говори о сарадњи вјерских заједница са Градском управом. Можемо бити поносни на ту чињеницу. Ова сарадња се не огледа само у овим пријемима, већ траје током читаве године. Драго ми је можемо овако позитивну слику послати из Бијељине“, закључио је ефендија Цамић.

- Овдје смо како би једни другима честитали предстојеће божићне и новогодишње празнике, да пожелимо једни другима добру и успјешну нову годину, а некако да се највише да врати оно нормално вријеме, а сигурно и добро здравље и благостање у зивоту.  Што се тиче сарадње градоначелник је нов, па се и ми навикавамо на њега, као и он на нас, и вјерујемо да ће се сарадња наставити као и свих ових претходних година. Видимо да градоначелник има добру вољу“, поручио је жупник цркве Пречистог срца Маријиног  у Бијељини Андреј Лукановић.