ПРАЗНИЧНИ ПРОГРАМ У БИЈЕЉИНИ ОД 27. ДЕЦЕМБРА 2021. ДО 14. ЈАНУАРА 2022. ГОДИНЕ :: Semberija INFO ::

 

ПРАЗНИЧНИ ПРОГРАМ У БИЈЕЉИНИ ОД 27. ДЕЦЕМБРА 2021. ДО 14. ЈАНУАРА 2022. ГОДИНЕ


Зимски корзо и Гарави сокак
Ове године грађани Бијељине, али и околине имаће прилику да за новогодишње и божићне празнике уживају у „Зимском корзоу“.

 На истом мјесту гдје ће бити организован „Зимски корзо“ на Градском тргу у Бијељини постојао је корзо све до 60-их година. Он је замишљен да то буде класичан празнични адвент, са осам дрвених кућица. У њима ће се организовати пропратни садржај за све узрасте - од угоститељских објеката до кућица гдје ће се моћи купити нешто од празничних чаролија. Поред кућица на тргу ће се наћи и градска новогодишња јелка, као и бина која ће бити наткривена. У новогодишњој ноћи грађани ће имати прилику да уживају у ватромету. Празнични програм ће се одржавати од 27. децембра 2021. до 14. јануара 2022. године'', најављено је из Градске управе.
 

Радослав Остојић, савјетник градоначелника рекао је да су програм припремали два до три мјесеца.
-У организацији овог зимског адвента помагали су нам Туристичка Организација града Бијељина, Омладинска организација „Визија младих“, „ТWИС Солутионс“, као и многи други сарадници који ће са нама и даље учествовати у провођењу саме активности на тргу. Припремљен је велики број активности и догађаја за сваку старосну доб, а посебан акценат се ставља на прославу новогодишње ноћи“, завршава Остојић.

Директорка Туристичке организације Бијељина Јасмина Абдулахагић казала је да је у склопу организације новогодишњих празника који организује Градска управа, а који нису организовани један одређен период активно учешће припало и њима.

-Ми ћемо, свакако, обрадовати наше најмлађе суграђане организацијом Дјечије нове године. Дружење са малишанима се организује као увертира за дочек Нове године, а циљ нам је да малишани осјете чари који са собом  носи овај празник. Програм ће се организовати 31. децембра, са почетком у 12 часова. Малишани ће моћи да уживају у представи, музици предвиђеној њиховом узрасту и многим другим активностима. Као највећа атракција биће Деда Мраз који ће се дружити и сликати са дјецом. Наше малишане очекује једно прелијепо дружење“, завршава Јасмина Абдулахагић.

Рада Мићић, предсједница Омладинске организације „Визија младих“ захвалила се Градској управи која им је указала повјерење да учествују у организацији једног оваквог догађаја .

-Сматрам да младим људима треба давати прилике како би исказали свој пуни потенцијал. Ми смо се максимално потрудили да да учинимо ову Нову годину другачијом и заиста испуњеном великим бројем активности“, закључује Мићићева.

У име „ТWИС Солутионс“ обратила се Андријана Вуковић која је истакла да је циљ овог догађаја да се направи нешто ново у Бијељини.
-Желимо да сваке године то ширимо и ширимо да имамо једну лијепу причу за наше породице за будућност. Тако да смо ове године одлучили да то буде мало другачије и надамо се да ће вам се свидјети. За обавјештења запратите инстаграм профил @бијељински_корзо, гдје ћете бити обавијештени за све што је неопходно“, завршава Вуковићева.
Бане Крстић из групе „Гарави сокак“ реко је да им је у Бијељини увијек било дивно и да је са велим задовољством примио позив да учествује у дочеку Нове године у нашем граду.

-Биће  весело и романтично, очекујем да буде у породичном издању и да ће бити све генерације. Желео бих да овај концерт буде један поздрав Новог Сада Бијељини. Дођите да се заједно дружимо и да заједно дочекамо Нову 2022. годину“, закључује Крстић.

Васко Тодић, познатији као Васа Даса, казао је да му је част и задовољство да у граду у коме живи има шансу да креира културни и забавни живот.

-Жеља Градске управе је да направимо забаву најмлађим грађанима Бијељине. Позивам их овим путем да ми 27. децембра отворимо „Зимски корзо“ и покажемо ко је најјача војска. Није важно колико година имате, дођите на „Зимски Корзо“, завршава Тодић.
Наташа Собо из Удружења „Музички умјетници Семберије“, Музичка радионица „Чаролија“ захвалила се Градској управи што их је укључила у ову манифестацију.
-Радује ме што ћемо учествовати. Вјерујем да ће наши малишани да уживају у програму и да ће овај зимски фестивал из године у годину бити све бољи“, рекла је Наташа Собо.

Градоначелник Љубиша Петровић рекао је да ће „Зимски корзо“ сигурно привући велику пажњу грађана.
-Искористио бих прилику да позовем грађане да у породичном саставу дођу на велики број догађаја на градском тргу. Позвао бих наше малишане, најмлађе суграђане да 27. децембра, на самом отварању, оките нашу новогодишњу јелку која остаје у власништву града и да уживају у богатом културно- умјетничком програму. Желим да се у новогодишњој вечери провеселимо уз „Гарави сокак“ и да у овом скромном и са укусом припремљеном програму, упркос овој пандемији и мору ових изазова, уживамо једни са другима,  да се у овој празничној атмосфери окренемо једни другима, јер ово је прави тренутак за то“, завршава градоначелник Петровић.