У ГРАДСКОЈ УПРАВИ ГРАДА БИЈЕЉИНА ПОЧЕЛИ НОВОГОДИШЊИ ПРИЈЕМИ :: Semberija INFO ::

 

У ГРАДСКОЈ УПРАВИ ГРАДА БИЈЕЉИНА ПОЧЕЛИ НОВОГОДИШЊИ ПРИЈЕМИ


Први пријем за представнике високошколских установа
 
Данас је у Градској управи Града Бијељина организован традиционални Новогодишњи пријем за представнике високошколских установа на подручју града Бијељина.

Пријему су присуствовали градоначелник Града Бијељина Љубиша Петровић, предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић, те представници Педагошког факлутета, Факултета пословне економије, Универзитета Бијељина и Универзитета Синергија.

Овом приликом обратили су се градоначелник Љубиша Петровић, предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић и декан Педагошког факултета Далибор Стевић.

Градоначелник рекао је да настављају добро успостављену традицију, Новогодишње пријеме.
-Бијељина, као град младих људи, сигурно је и сегмент високог образовања којем треба да посветимо посебну пажњу да би из тих високошколских установа излазили што квалифигованији кадрови који ће одговарати и потребама тржишта рада.  Задатак локалне заједнице је да све то подржи, иако сам систем висоошколског образовања није директно у надлежности јединице локалне самоуправе. Бијељина је и раније помагала и била на услузи свим свим установама високог образовања и тако ћемо наставити и у наредном периоду. Трудићемо се да побољшамо и привредни амбијент, да створимо што већи број радних мјеста и на тај начин успоримо одлазак младих са ових простора. Наставићемо и инвестиције што се тиче образовања. Град Бијељина заједно са својим суграђанима треба да испуни своје оквире надлежности, а то је пројектовање модерног студентског центра, већ имамо ријешене правно- имовинске одсносе. Подржавајући студенте, подржавамо нас саме“, закључио је Петровић.

Он је додао да би Град Бијељина у наредним данмима требала да добије један документ, а то је анализа постојећег демографског стања  са приједлогом мјера пронаталитетне политике, како да побољшамо наталитет.
-Ми смо такве ставке предвидјели и у буџету и утврдили буџетску позицију „Мјере пронаталитетне политике“ како би биле усклађене са документом који треба да угледа свјетлост дана. Бијељина ће бити прва локална заједница која је добила један такав документ“, завршава Петровић.

Александар Ђурђевић је казао да је ово јако важан сегмент за Бијељину.
-Бијељина  вјероватно не би била оно што јесте данас да у претходном периоду није препознато и да су уложена значајна средства и напори у развој високошколског образовања. Искористили смо прилику данас да разговарамо о актуелној проблематици која се тиче управо тога. Из угла града свако улагање у образовање је улагање у будућност. Треба разговарати и какви су нам кадрови потребни за будућност, да би се дошло до оптималне уписне политике и до оптималних смјерова који ће заиста бити потребни и који ће након факултета има проходност ка запослењу“, завршава Ђурђевић.
Декан Педагошког факултета у Бијељини Далибор Стевић похвалио је градску администрацију, градоначелника и предсједника Скупштине града Бијељина и рекао да је ово већ традиција.

-Јако је битно да се виђамо не само овако протоколарно, јер ми се и у току године често виђамо по разним питањима. Ријешавамо проблеме који су наши заједнички, можда мало више факултета и универзитета, а мање града. Ове године смо имали добру сарадњу и очекујем да да ће тако да остане и у будуће. Бијељину посматрам као град младих људи, а ми који радимо на факултетима и универзитетима, свакако, доприносимо томе“, завршава Стевић.