НОВИ АСФАЛТ У МИЛИНОМ СЕЛУ КОД ЛОПАРА :: Semberija INFO ::

 

НОВИ АСФАЛТ У МИЛИНОМ СЕЛУ КОД ЛОПАРА


У Мјесној заједници Милино Село код Лопара у току је асфалтирање 560 метара локалног пута за које је општина Лопаре обезбједила 45.000 КМ.

Начелник ове мајевичке општине Лопаре Радо Савић, који је са сарадницима обишао радове, рекао је да су почетком прољећа кренули радови на асфалтирању руралних подручја.

"Укупно у општини Лопаре има 500 километара локалног пута од чега је асфалтирано 250 километара", рекао је Савић новинарима.

Он је најавио да ће у оквиру пројекта обнове од поплава бити уређено неколико километара локалних пута, те паркинг мјеста и тротоара у центру Лопара као и изградња једног дијела колектора за канализациону мрежу.

Мјештанин Милиног Села Лука Перић рекао је да овде живи 171 домаћинство и да нови асфалт значи много.

"Овај пут је од великог значаја, јер веже према Бијељини, али и друга села, Пипере, Брусницу, Јабланицу, Вакуф", истакао је Перић који се вратио из дијаспоре и пензионерске дане проводи у општини Лопаре.

Одборник у Скупштини општине Лопаре Божо Марковић из Милиног Села нагласио је да је много мјештана у дијаспори, а становници углавном живе од воћарства и пољопривреде.

"Нови асфалт нам је јако битан, посебно јер се ради о брду и умногоме ће олакшати путну комуникацију са центром Лопара", додао је Марковић.