ЛОПАРЕ: УСКОРО СТАВЉАЊЕ У ФУНКЦИЈУ АМБУЛАНТЕ ПОРОДИЧНЕ МЕДИЦИНЕ У КОРАЈУ :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: УСКОРО СТАВЉАЊЕ У ФУНКЦИЈУ АМБУЛАНТЕ ПОРОДИЧНЕ МЕДИЦИНЕ У КОРАЈУ


У кабинету начелника општине Лопаре одржан је састанак начелника Раде Савића и његових сарадника са делегацијом општине Челић коју је предводио начелник Адмир Хрустановић.

Тема разговора је била стављање у функцију амбуланте породичне медицине у Корају.
 
„У претходном периоду урађена је реконструкција амбуланте у Корају и разговарали смо да заједнички два дома здравља из Лопара и Челића крену за мјесец дана у опслуживање те амбуланте“, саопштио је Савић.
 
Он је навео да ће домови здравља направити споразум о сарадњи да би становништво у Корају било покривено примарном здравственом заштитом, како осигураници који се лијече преко Фонда здравственог осигурања Републике Српске, тако и они који се лијече преко Завода здравственог осигурања и реосигурања Федерације БиХ.

 
„Становништво Кораја и села који му гравитирају имају сигурно потребу  за амбулантом која функционише и да је то сасвим оправдано“, изјавио је Савић.
  
Начелник општине Челић Адмир Хрустановић је изразио наду да ће амбуланта у Корају, уз помоћ општина Лопаре и Челић, ускоро почети са радом.
 
„Договорили смо даље активности и дали подршку реализацији  пројекта „Виа Мајевица“ у коме учествује пет општина“, рекао је Хрустановић.
 
Он нагласио да су договорене и даље активности у повратничким мјестима у двије сусједне општине.
 
„Подржан је и приједлог начелника општине Лопаре да свака два мјесеца имамо сусрете или у канцеларијама општина или на  терену, у повратничким мјестима у општини Челић или у општини Лопаре“,  рекао је Хрустановић.
 
Аида Ждралић Пашић, директор Дома здравља Челић је изразила задовољство сарадњом између општина Лопаре и Челић у циљу отварања и оспособљавања амбуланте Корај.
 
„Мислим да ће овај пројекат, за наше заједничке пацијенте, уродити плодом и да ће бити успјешан“,  додала је Ждралић Пашић.
 
Директор Дома здравља Лопаре Желимир Нешковић је саопштио да је почетак рада амбуланте у Корају предвиђен за 1. фебруар наредне године и да ће установа обезбиједити, за почетак један дан у  седмици , доктора и медицинског техничара да раде у тој амбуланти за пацијенте који су  осигураници Фонда здравственог осигурања Републике Српске за које услуге пружа Дом здравља Лопаре. За осигуранике Завода здравственог осигурања и реосигурања Федерације БиХ, за које услуге пружа Дом здравља Челић, установа из Лопара ће уступити просторије у амбуланти у Корају тако да ће запослени из здравствене установе Челић такође пружати своје услуге од 1. фебруара.
 
„Договорили смо се да крај ове године и јануар сљедеће године искористимо за набавку медицинске опреме која ће се користити за рад амбуланте породичне медицине у Корају“, нагласио је Нешковић.

Семберија инфо