У КК „БУДУЋНОСТ“ СТИГЛО ВЕЛИКО ПОЈАЧАЊЕ :: Semberija INFO ::

 

У КК „БУДУЋНОСТ“ СТИГЛО ВЕЛИКО ПОЈАЧАЊЕ


Након ангажовања новог тренера у бијељинском прволигашу су наставили у правцу формирања екипе која ће до краја првенства јуришати на титулу првака Прве кошаркашке лиге Републике Српске. За све домаће и регионалне љубитеље кошарке довољно ће бити рећи - Миливоје БатоБожовић.

-Са поносом можемо рећи да је за наш клуб потписао један од најбољих играча који су играли у овом рангу.Божовића не треба пуно представљати.Играч који је годинама најбољи или један од најбољих играча Премијер лиге БиХ. Иако је имао бројне понуде,Бато је препознао једну здраву причу и потписао за наш клуб.

Ово је најзвучније појачање у историји нашег клуба.Добродошао у плаво - црвену породицу“ огласили су се из Кошаркашког клуба „Будућност“.
 
Миливоје Божовић је рођен 15. децембра 1985. године у Никшићу. Висок је2,10 метара. Игра на позицији крилног центра.Професионалну кошаркашку каријеру је започео 2003. године и до сада је, између осталих наступао за београдски КК „Лавови 063“, КК „Мега Бакет“, ОКК „Београд“, КК „Хемофарм“ из Вршца, подгоричку „Будућност ВОЛИ“, КК „Војводина“. Играо је и у кошаркашким лигама Италије, Румуније и Мађарске да би посљедњих сезона био важан фактор под кошевима Премијер лиге БиХ. Бранио је боје КК „Какањ“, тузланске Слободе и зеничког Челика одакле је и дошао у Бијељину.

Долазак Јосипа Панџе на чело струке КК „Будућност“ био је важан моменат у јучерашњем Батином потписивању за бијељински клуб.Сарадња Панџе и Божовића кренула је у Какњу, да би се преко Слободе, наставила у Челику и, ево Будућности. Одличне партије Божовић је пружао у Какњу и у Тузли. Публика је јако добро знала цијенити његове игре и приступ.

-Циљ клуба је око Божовића, који је играчки и људски темељ клуба, окупљати младе играче из цијеле БиХ”, изјавио је Јосип Панџа приликом Божовићевог потписивања за КК „Челик“.

Не сумњамо да ће овај двојац исти циљ имати и у Бијељини.

Semberija info