СТЕФАНА МИРКАНОВИЋ ИЗ БИЈЕЉИНЕ ПРВА НА ТАКМИЧЕЊУ „МАЛИ КОМПОЗИТОР“ У БАЊА ЛУЦИ :: Semberija INFO ::

 

СТЕФАНА МИРКАНОВИЋ ИЗ БИЈЕЉИНЕ ПРВА НА ТАКМИЧЕЊУ „МАЛИ КОМПОЗИТОР“ У БАЊА ЛУЦИ


 „Мали композитор“ је једини дјечији музички фестивал  у БиХ који има упориште у званичном наставном плану и програму за основну школу. Основни циљ фестивала је афирмација музичког и литерарног стваралаштва, подстакнути дјечију креативност и мотивисати их за даљи рад.

Да је Бијељина град талената, то се још једном показало. Наша суграђанка Стефана Миркановић освојила је прво мјесто на такмичењу „Мали композитор“ у Бања Луци, који је организован по 15. пут  20.11.2021. поводом Међународног дана дјетета. На такмичењу се са својим пјесмама представило 15 извођача, а она се публици и жирију представила са пјесмом „Дјечије царство“, коју је написала дјевојчица из Бања Луке, а музику је компоновао Младен Матовић.

Данас је том приликом у малој сали Градске управе Града Бијељина организован пријем управо за њу.
Стефана Миркановић, ученица шестог разреда основне школе „Свети Сава“ у Бијељини и музичке школе „Стеван Стојановић Мокрањац“ открила је да су јој узор њене три старије сестре.

-Много ми је значило када сам чула да су ме позвали и много ми се свиђа што сам отишла негдје даље од Бијељине и што сам упознала Бања Луку. На фестивалу сам освојила прво мјесто за интерпретацију.

Њена мајка Вања Миркановић рекла је да је композитор Младен Матовић изабрао Стефану да представља Бијељину.
-Отишла је и у најљепшем свјетлу представила свој град.  Старије сестре, које су такође музички талентоване, припремале су је за наступ. Ми старији својим примјером морамо бити узор  дјеци, морамо их усмјеравати према активностима које су вриједне“ закључује Вања Миркановић.

Градоначелник града Бијељине Љубиша Петровић рекао је да је Стефана  понос града Бијељине.


-Ово је двоструки добитак, да први пут наступите на неком фестивалу гдје постоји заиста велика конкуренција и да освојите прво мјесто. Зато овакви и слични резултати не смију проћи незапажено од стране Градске управе.

Oпредјељење Градске управе, је да према свим нашим суграђанима будемо сусретљиви и да материјално и морално подржимо одласке на овакве или сличне музичке фестивале. Пошто се приближавамо новогодишњим празницима, да и уколико је било пропуста у позивима и пријему спортиста и умјетника у Градску управу, да ћемо настојати идуће године то исправити“ завршава Петровић.

Semberija info