ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ СА КАРИТАСОМ :: Semberija INFO ::

 

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ СА КАРИТАСОМ


Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић и предсједник градске Скупштине Александар Ђурђевић данас су са представницима швицарског Каритаса потписали Споразум о разумијевању. Споразум се односи на промовисање концепта енергетске ефикасности и обновљивих извора енергије на подручју града Бијељина а суфинансираће се средствима из градског буџета у износу од 100.000 КМ и средствима Каритаса који се такође обавезао инвестирати најмање 100.000КМ.

-Желио бих да истакнем да дуги низ година имамо одличну сарадњу са Градском управом Града Бијељина гдје смо до сада имплементирали пројекте попут социјалног интегрисања и стамбеног збрињавања Рома. Данас потписаним споразумом отварамо нова подручја сарадње", рекао је Даниел Бронкал, директор швицарског Каритаса за Босну и Херцеговину.

Предсједник Скупштине Александар Ђурђевић истакао је задовољство данас учињеним првим кораком у правцу заживљавања политике енергетске ефикасности на подручју града. Позвао је градоначелника Петровића на синергијско дјеловање градске Скупштине и Кабинета градоначелника на свим пројектима који су од прворазредног интереса за град и његове становнике, те да политикантство оставе у другом плану.

Градоначелник Љубиша Петровић се захвалио представницима Каритаса за све што су до сада учинили на подручју града истакавши да је та помоћ у вриједности око милион конвертибилних марака.

-Овим споразумом је дефинисано да ћемо заједно са пријатељима из Каритаса формирати заједничку комисију која ће одлучивати о приоритетима и начинима утрошка средстава. Приоритет ће бити јавне зграде, основне школе и предшколске установе.  На подручју града постоји неколико основних школа које захтјевају хитну интервенцију јер и по 40 година није ништа инвестирано у те објекте", рекао је градоначелник Петровић.

Он је такође изразио наду да ће се у наредном периоду повећавати износ средстава за примјену концепта енергетске ефикасности и обновљивих извора енергије на подручју града Бијељина те изразио спремност да се такви пројекти суфинансирају из градског буџета по принципу "марка на марку".

Семберија инфо