ЦВИЈЕЋЕ КАО ИДЕАЛАН ПОКЛОН ЗА СЛАВУ И ПРАЗНИКЕ :: Semberija INFO ::

 

ЦВИЈЕЋЕ КАО ИДЕАЛАН ПОКЛОН ЗА СЛАВУ И ПРАЗНИКЕ


Сезона крсних слава увелико је кренула, а самим тим све су нам ближи и  Новогодишњи и Божићни празници. Када нисмо сигурни шта домаћици поклонити за крсну славу и празнике, прави избор је букет цвијећа или неко кућно (саксијско) цвијеће. За шта год да се одлучите нећете погријешити, под условом да га особа којој поклањате воли. Осим тога,  што је декоративно, додатно оплемењује простор.


Љубазна цвјећарка из цвјећаре „Мимоза“ Александра Шурбат  за „Семберија инфо“ је рекла да је потражња за цвијећем слабија, него претходних година што се тиче славља, више се тражи за покојнике, нажалост.


-Ми смо увијек ту да помогнемо око одабира идеалног поклона, али битно је да добро познајете ту особу, да би ми могли лакше да Вам предложимо шта купити.  И мушкарци и жене купују подједнако. Највише се за вријеме празника купују се букети, корпе, цвјетне кутије, божићна звијезда и црвена ружа која је клише. Поред божићне звијезде јако су тражене и орхидеје, дрво живота, кућна и дјевојачка срећа. Цијене су приступачне, мало су веће него иначе, јер су цијене на берзи цвијећа у Холандији веће него иначе. Цијене зависе од врсте и величине, па тако да се саксијско цвијеће креће од 10 конвертибилних марака, букети од 15 конвертибилних марака, корпе од 20 конвертибилних марака, цвјетна кутија од 30 конвертибилних марака.

„Свака жена би требала бити обрадована цвијетом, сваки дан, а не само када је повод празник или славље“, закључује за ,,Семберија инфо'' Александра Шурбат, цвјећарка из цвјећаре „Мимоза“.

Semberija info