Највећи капитални пројекат: Завршени грађевински радови на заобилазници око Брчког :: Semberija INFO ::

 

Највећи капитални пројекат: Завршени грађевински радови на заобилазници око Брчког


Представници извршне и законодавне власти и јавних институција Брчко дистрикта БиХ обишли су с представницима Јавног предузећа „Путеви Брчко“ заобилазницу на којој су завршени грађевински радови вриједни нешто више од 27 милиона евра.

Ријеч је о највећем капиталном пројекту реализованом на подручју ове локалне заједнице који је реализован у дијелу од насеља Гредице до Горица у дужини од 18,86 километара. Осим тога, изграђени су и додатни километри цесте. Реализацију највећег инфраструктурног пројекта поздравио је и градоначелник Брчког Синиша Милић.
„Ова саобраћајница ће у сваком случају допринијети да се растерети саобраћај кроз центар града. Сигуран сам да ће она одговорити својој сврси и намјени. Постоје и иницијативе, у задње вријеме су интензивирани разговори о томе, да уз ову трасу буде будућа саобраћајница која ће повезивати Сарајево и Београд, за што смо веома заинтересовани“, изјавио је Милић.

На самој траси је изграђено 19 објеката од чега је 11 мостова дужине 35 – 320 метара, пет натпутњака и три потпутњака. Изграђено је шест  раскрсница, од чега су четири кружне и двије раскрснице у нивоу.
-Урађено је и 24 км паралелних путева с лијеве и десне стране, те регулација 18 бујичних водотока, што се посебно, тренутно у овом кишном периоду, показало колико је важно. Урадили смо, између осталог, и 23 км цјевовода с прорезом за унутрашњу одводњу“, рекао је Мирослав Мишкић, директор ЈП „Путеви Брчко“, подсјетивши да је пројекат реализован кредитним средствима Европске банке за обнову и развој (ЕБРД).

Након што су радови успјешно окончани, слиједи технички преглед, прибављање употребне дозволе и пуштање у саобраћај.

Брчко дистрикт БиХ