НОВА УЛАГАЊА ФИРМЕ ТЕРМАЛ ИНТ Д.О.О :: Semberija INFO ::

 

НОВА УЛАГАЊА ФИРМЕ ТЕРМАЛ ИНТ Д.О.О


Успјешно пословање Термала из Лопара довело у овој години до нових улагања, покретања нове призводње и стварања нових радних мјеста.

Радове на путној инфраструктури у кругу Термала, као и радове у фабричкој хали у којој ће бити нова производња, обишли су руководећи људи општине Лопаре на челу са начелником Радом Савићем у пратњи Елвира Јахића,  директора  фирме „Термал Инт“.

„Асфалтирамо путну комуникацију између Термала и фабрике коју смо недавно купили“, рекао је Јахић новинарима.

Он је појаснио да је то стара фабрика детерџента „Дита“ која се реконструише, гдје се врши инсталација нових електричних водова, ваздуха и плина, тако да би се у новој години покренула производња.

Земљиште преко кога прелази путна комуникација између двије фабрике је купљено од приватних лица.

„План нам је да ту запослимо око 50 радника различитих профила, претежно заваривача и бравара“, саопштио је Јахић.

Поред тога, према његовим ријечима, на неким радним мјестима може се запослити и велики број жена и да је само у протекла три мјесеца запослено преко 30 радника, те  да их је укупно 140, а план је да на прољеће наредне године буде 250 радника.



У дијелу објекта је планиран и нови сектор у коме ће бити смјештена финална монтажа котлова на пелет, која до сада није рађена у Термалу.

„Ми из општинске управе смо задовољни новим улагањима Термала из Лопара“, рекао је начелник општине Радо Савић.

Он је истакао да се не уређује само фабрика, него се асфалтирањем пута доводи у ред и простор између практично двије фабрике.

Начелник општине Лопаре је изразио наду да ће бити реализован план запошљавања, што ће допринос који је Термал дао развоју ове локалне заједнице још више повећати.