МАЛИ ЉУДИ ВЕЛИКОГ СРЦА: ЛИМУНАДА ЗА ХУМАНО ДЈЕЛО :: Semberija INFO ::

 

МАЛИ ЉУДИ ВЕЛИКОГ СРЦА: ЛИМУНАДА ЗА ХУМАНО ДЈЕЛО


Foto: Bijeljina Danas
Да хуманости и те како има, чак и међу најмлађима, показала је акција ученика из одјељења ИВ-2 Основне школе "Вук Караџић" из Бијељине.
 
Мали људи великог срца - Андреј Љубинковић, Марина Гаврић, Теодора Јовичић, Ања Петковић, Јана Јевтић, Теодора Станишић, Исидора Мандић, Јелена Пурић, Јана Вуковић, Уна Церовић, Елена Савић и Марија Ћојић организовали су хуманитарну акцију прикупљање прилога за обољелог Милана Симетића коме је потребан новац за трансплатацију бубрега.
 
Они су на штанду  суграђанима нудили лимунаду коју су сами спремали и сакупили 330 КМ.
 
Са сличним акцијама ће наставити и даље, а позивају и друге људе добре воље да слиједе њихов примјер.
 


Јавност је и раније информисана о случају дјечака Милана из шековићког села Калабаче, који је од рођења имао озбиљне здравствене проблеме, прво са бубрезима, који су му 2016. године потпуно отказали, а потом и са функционисањем јетре, па му је једни спас била трансплатација оба органа.
 
Симетићу је 25. децембра прошле године у болници у Падови обављена трансплатација јетре, а упоредо са тим дјечак је свакодневно био подрвгнут хемодијализи, коју је наставио у зворничком дијализном центру, након повратка у Шековиће.
 
Милан тренутно борави у болници у Падови, гдје би у наредном периоду требало да буде подрвгнут трансплатацији бубрега који ће му донирати мајка Снежана.
 
Трансплантација бубрега у Падови кошта непуних 45.000 евра.
 
До краја маја активан је и хуманитарни број 1415 за помоћ овом храбром дјечаку.
 
Бијељина Данас