ПОБОЉШАНА БРИГА О ЗДРАВЉУ ДЈЕЦЕ У БОЛНИЦИ „СВЕТИ ВРАЧЕВИ“ :: Semberija INFO ::

 

ПОБОЉШАНА БРИГА О ЗДРАВЉУ ДЈЕЦЕ У БОЛНИЦИ „СВЕТИ ВРАЧЕВИ“


У ЈЗУ Болници „Свети врачеви“данас је представљен педијатријски тим, који почиње са радом у оквиру Одјељења за педијатрију. Иницијатива за формирање овог тима, који ће представљати примарни ниво здравствене заштите потекла је од родитеља најмлађих пацијената. Како је истакла др Ивка Џувелековић,начелница Одјељења педијатрије, у бијељинској болници се сваке године роди око 1.100 беба. Први контакт са њима остварују управо педијатри па су родитељи изразили жељу да специјалисти педијатрије наставе да прате раст и развој њихове дјеце.

-Иницијативу за формирање нашег педијатријског тима препознао је и подржао Фонд здравственог осигурања Републике Српске тако да вас могу обавијестити да смо прије седам дана почели са регистрацијом пацијената за педијатријски тим. Његовим оснивањем објединили смо комплетну педијатријску услугу на једном мјесту – од рођења дјетета сада можемо да пратимо његов цјелокупан раст и развој и да, уколико буде потрабно брзо интервенишемо у циљу заштите дјечијег здравља“, рекла је др Џувелековић, начелница Одјељења педијатрије.

Све услуге секундарног и терцијалног карактера које је, уз упутницу од стране породичног љекара Одјељење педијатрије до сада пружало, наставиће и даље да  чини с тим што ће се формирањем педијатријског тима, као примарног нивоа заштите искључити обавеза посјете породичном љекару. Тиме ће се цијели процес здравствене заштите дјеце моћи остварити на једном мјесту што ће га убрзати и поједноставити.

Процедура пријављивања у педијатријски тим је врло једноставна. Довољно је поднијети захтјев за пријаву у педијатријски тим те са тим захтјевом отићи до свог породичног љекара и Фонда здравственог осигурања РС. Сва појашњења и додатне информације могу се добити на број телефона 055/415-555 локали 2207, 2208 и 2209.

Одјељење педијатрије болнице „Свети врачеви“ има девет педијатара од чега је њих шест субспецијализирало различите области педијатрије (кадриологију, ендокринологију, дјечију хирургију, итд...). Још пет педијатара бијељинске болнице налази се на специјализацији а њихов повратак у Бијељину се очекује почетком сљедеће године.

Semberija info