ЈОВИЧЕВИЋ: ХИТНО ИСПЛАТИТИ ПОДСТИЦАЈЕ ПОЉОПРИВРЕДНИМ ПРОИЗВОЂАЧИМА :: Semberija INFO ::

 

ЈОВИЧЕВИЋ: ХИТНО ИСПЛАТИТИ ПОДСТИЦАЈЕ ПОЉОПРИВРЕДНИМ ПРОИЗВОЂАЧИМА


Бобан Јовичевић, Одборник у Скупштини града Бијељина и предсједник комисије за пољопривреду и село Скупштине града Бијељина је на сједници која је одржана јуче, затражио хитну исплату свих пољопривредних подстицаја пољопривредницима на територији Семберије до краја календарске 2021. године.

Он наводи да се исплати свим пољопривредним произвођачима који остварују права на новчана средства из буџета града по основу подстицаја за пољопривредну производњу и у наставку дискусије је истакао да су средства обезбјеђена и да зато нема разлога за кашњење у исплати истих.
 
Јовичевић је нагласио да је комисија на чијем је челу усвојила приједлог одлуке о измјенама одлуке о коришћењу средстава у пољопривредној производњи.
 
Он је нагласио да је неколико претходних скупштина критиковао Градску управу што је смањила подстицајна средства а затим ребалансом повећала буџет за 180.000,00 КМ чиме је истакао да је био у праву када је оштро стао у заштиту пољопривредних произвођача.
 
Такође је поред хитне исплате подстицаја пољопривредним произвођачима од Градске управе затражио већа подстицајна средства за пољопривреднике у Семберији у 2022.години а посебно ако се узме у обзир да је цијена репроматеријала повећана за два до три пута.

Semberija info