ПОВЕЗИВАЊЕ БИЦИКЛИСТИЧКЕ СТАЗЕ ОД ДВОРОВА ДО БАЛАТУНА :: Semberija INFO ::

 

ПОВЕЗИВАЊЕ БИЦИКЛИСТИЧКЕ СТАЗЕ ОД ДВОРОВА ДО БАЛАТУНА


На данашњој сједници Скупштине града Бијељина, једногласно  је усвојена иницијатива одборника ДЕМОС-а Бобана Јовичевића.
 
Иницијатива се односи на изградњу пјешачко – бициклистичке стазе с десне стране магистралног пута М 18 у правцу Бијељина- Рача, чија је изградња неопходна од канала Бистрик до православне цркве Светог пророка Илије у Трњацима као прва дионица и друга дионица од бензинске пумпе д.о.о. „Агротехника“ у Трњацима до улаза у Мјесну заједницу Балатун.
 
-Прва дионица је дужине 1.410 метара, а друга је дужине 801 метар. Наиме, ове двије дионице су прекид постојећих пјешачко-бициклистичких стаза кроз Мјесну заједницу Дворови и Мјесну заједницу Трњаци. У разговору са мјештанима мјесних заједница Дворови, Крива Бара, Трњаци, Даздарево и Балатун дошло се до закључка да ће магистрални пут М 18 кроз Мјесну заједницу Трњаци бити, итекако, оптерећен теретним саобраћајем, у периоду од неколико година због изградње дионице ауто - пута Рача-Бијељина и стога је због безбједности грађана неопходно изградити и повезати испрекидану пјешачко –бициклистичку стазу од Дворова до Балатуна кроз Мјесну заједницу Трњаци“ навео је Јовичевић у својој иницијативи.