„ШАМПИОНИ“ СТИГЛИ У ВЕНЕЦИЈУ :: Semberija INFO ::

 

„ШАМПИОНИ“ СТИГЛИ У ВЕНЕЦИЈУ


У организацији Свјетске карате федерације у Венецији ће се у периоду од деветог до 12. децембра одржати Свјетска карате лига за младе. Ради се о такмичењу за дјецу узраста 12 до 13 година, односно за спортске категорије кадета и јуниора. За дјецу до 13 година ово је највећи званични степен такмичења у оквиру Свјетске карате федерације (WКФ). Карате 1 лига за младе је новији формат такмичења на међународној сцени који је осмишљен са примарним циљем да постане платформа за развој најмлађих спортиста на њиховом путу ка врхунском спорту. На овогодишњој лиги у Венецији према пријавама, учествоват ће 2.424 учесника из више од 50 земаља свијета.

Босну и Херцеговину и Републику Српску ће, између осталих, представљати и Карате клуб „Шампиони“ из Бијељине који ће на овом такмичењу учествовати само у категорији јуниора са четири такмичара: Никола Зеленовић-Благојевић, Александар Новицки, Милош Симић и Лазар Марковић.

-У Бијељини имамо изузетно талентованих каратиста који су до сада у Бијељину донијели прегршт медаља са државних, балканских и све чешће са европских првенстава. Оно што нам недостаје за медаљу са такмичења свјетског ранга тиче се немогућности наступа наших такмичара на озбиљним међународним карате турнирима. Треба нам то да ова дјеца осјете ту атмосферу, да се навикну на њу, да превазиђу једну менталну блокаду коју имају у својим главама. А што се тиче самог спортског квалитета, Бијељина има изврсне каратисте који би могли парирати било којем каратисти из било које земље свијета“; рекао је за „Семберија ИНФО“ Милорад Марковић тренер КК „Шампиони“.

Semberija info