ПОЧИЊЕ ЗИМСКА ЛИГА У ФУДБАЛУ :: Semberija INFO ::

 

ПОЧИЊЕ ЗИМСКА ЛИГА У ФУДБАЛУ


У Градској управи Града Бијељина одржан је састанак на коме је најављено ново издање Зимске лиге у малом фудбалу „Бијељина 2022“. Састанку су присуствовали представници Градске управе Града Бијељина, Борачке организације града Бијељина и Подручног фудбалског савеза Бијељина.

Град Бијељина је покровитељ такмичења, док су непосредни организатори Зимске лиге Градска борачка организација и Подручни фудбалски савез, који ће по 26. пут, у периоду новогодишњих и божићних празника организовати ово спортско такмичење. Зимска лига у малом фудбалу„Бијељина 2022“ почиње другог јануара 2022. Године, а заинтересоване екипе се могу пријавити до 31. децембра у просторијама Борачке организације у Бијељини.Такмичење ће бити одржано по узрасним категоријама за сениоре, јуниоре, кадете, пионире и млађе пионире.

Наградни фонд износи 15.000 конвертибилних марака, од чега ће 10.000 чинити наградни фонд за екипе које ће се такмичити у сениорској категорији, а 5.000 конвертибилних марака ће се подијелити као награде најбољима у млађим категоријама и екипама које долазе из подручних и општинских фудбалских лига.

-Циљ предстојеће Зимске лиге у фудбалу је афирмација спорта и физичке културе уопште. Дугорочни план Градске управе, заједно са организаторима, јесте да заједно, из године у годину радимо на подизању квалитета овог турнира како би привукли што већи број екипа из Републике Српске, Босне и Херцеговине и окружења“, рекао је Радиша Петровић, савјетник градоначелника Бијељине.

Котизације за учешће екипа остале су непромијењене у односу на претходне године. Екипе које ће се такмичити у омладинским категоријама требају издвојити 100 КМ, екипе које долазе из подручних и општинских фудбалских лига, 150 КМ, а сениорске екипе 200 КМ котизације.Утакмице Зимске лиге „Бијељина 2022“ у малом фудбалу биће игране у спортској сали Гимназије у Бијељини.

Semberija info