DOM ZDRAVLJA LOPARE:TESTIRANJE NA KORONA VIRUS U KUĆNIM USLOVIMA :: Semberija INFO ::

 

DOM ZDRAVLJA LOPARE:TESTIRANJE NA KORONA VIRUS U KUĆNIM USLOVIMA


Дом здравља Лопаре од 6. децембра пружа услуге узимања брисева за ПЦР (ПЦР) тест на корона вирус у кућним условима радним данима и викендом.

-Након анализирања узорака тестова резултате доносимо на кућну адресу, лица које се тестирало, до 18 часова истог дана“, потврдио је директор ове здравствене установе др Желимир Нешковић. Он је истакао да се менаџмент установе одлучио на тај корак због тога што дијаспора са простора Мајевице долази у великом броју у току децембра и јануара, а то би им обезбиједило сигуран боравак у родном крају и лакши повратак у Швајцарску, Аустрију, Њемачку и друге земље гдје потребан ПЦР тест приликом улазака. Потврда резултата теста ће бити на језику који затражи тестирана особа. Говорећи о епидемиолошкој ситуацији на подручју општине Лопаре, др Нешковић је истакао да је стабилна, те да су 23 лица под епидемиолошким надзором, од којих је 11 позитивно на корону, а једна особа је на болничком лијечењу.

-Од почетка вакцинације против корона вируса, вакцинисано је 3.000 лица првом дозом, док је другу дозу примило њих 2.800, а већ мјесец дана се проводи вакцинација и трећом бустер дозом. У овој установи користе се вакцине Синофарм, Спутњик В, Астра Зенека, Фајзер и Модерна“, рекао је др Нешковић.

Semberija info