БУДИМО ХУМАНИ И ОВЕ ГОДИНЕ :: Semberija INFO ::

 

БУДИМО ХУМАНИ И ОВЕ ГОДИНЕ


Поводом наступајућих Новогодишњих и Божићних празника, ЈУ Центар за социјални рад Бијељина и Градска организација Црвеног крста Бијељина, традиционално организују хуманитарну акцију прикупљања донаторских средстава.

 Акција почиње сутра, 8. децембра, а циљ је прикупљање и подјела прехрамбених и хигијенских пакета социјално угроженом становништву града Бијељина.

На прес конференцији, која је одржана данас, седмог децембра у просторијама Центра за социјални рад, говорили су директор Центра за социјални рад Милорад Софренић и секретар Градске организације Црвеног крста Бијељина Перица Глигић.

-Захвалио бих се колеги Перици Глигићу и Градској организацији Црвеног крста Бијељина, са којима већ неколико година организујемо ову активност хуманитарног карактера. Жеља нам је да за вријеме празника обрадујемо социјално најугроженије и све оне којима је ова помоћ потребна. Прије свега, желио бих да позовем све наше привредне субјекте са подручја града Бијељина, али и појединце да се одазову нашој акцији“ рекао је Софренић.
- Ми се трудимо да не излазимо тако често у јавност са нашим жељама и молбама. Знате да смо урадили велику акцију у циљу прикупљања средстава за респираторе и велики број привредника се одазвао. Ово је друга акција гдје тражимо помоћ, а трудимо се да не тражимо често и много. Велика је ствар када некоме однесете на праг пакет, а он само то има за празнике. Јако је тужно када видите мајку која носи печеницу и каже кћерки: „Ово је наша прва печеница“. Добар је осјећај када је та помоћ отишла у праве руке, захваљујући Центру за социјални рад ми добијемо праву слику људи којима је потребна наша помоћ“ закључује Глигић.

Из Центра за социјалну рад поручују да су у претходне двије године, које су изузетно тешке због свих дешавања, успјели да обезбиједе 200 прехрамбених пакета и 40 Божићних печеница и уз њихову подршку успјели су да помогну 250 породица.  Без печеница вриједност пакета је износила 50 конвертибилних марака.
Наглашавају да све новчане донације иду на рачун Црвеног крста.

Semberija info