НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ ВОЛОНТЕРИ :: Semberija INFO ::

 

НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ ВОЛОНТЕРИ


Поводом Међународног дана волонтера у градској управи Града Бијељина данас је уприличен пријем за неколико бијељинских волонтера који су се  својим активизмом издвојили у односу на друге. Градоначелник Бијељине, Љубиша Петровић данас је уручио награду Драгану Вулину и плакете Цвији Мишић и Удружењу за развој и едукацију младих „Сигуран корак“ у име којих је плакету примила Виолета Мркаљевић.
Цвија Мишић је волонтер у цивилном сектору са дугогодишњим стажом. Тренутно је кроз пројекте „Старији брат – старија сестра“ и „Описмењавање дјевојака и жена Ромкиња“ активнау УГ „Сигуран корак“. Учествовала је у организацији свих пет хуманитарних базара на подручју града. Иако има диплому мастер студија Економског факултета ове године је уписала и Правни факултет како би билапримјер људима којима помаже у њиховој борби за сталним усавршавањем.
-Пријем код градоначелника ми много значи. Најприје као сатисфакција да је мој досадашњи рад препознат као допринос мом граду а са друге стране биће ми мотив више за моје будуће дјеловање“, рекла је Цвија Мишић.
Градоначелник Бијељине је нагласио значај волонтеризма те подсјетио на поплаве и пандемију током којих су грађани осјетили колико волонтери значе једној заједници.
-Данас награђени волонтери, као и сви волонтери Бијељине, су људи великог срца, несебичног давања, велике унутрашње енергије, велике храбрости и одлучности јер својим радом чине и друге људе бољим и хуманијим“, изјавио је градоначелник Љубиша Петровић.

Semberija info