КОНФЕРЕНЦИЈА ГРАДОНАЧЕЛНИКА БИЈЕЉИНЕ :: Semberija INFO ::

 

КОНФЕРЕНЦИЈА ГРАДОНАЧЕЛНИКА БИЈЕЉИНЕ


НА СЦЕНИ ЈЕ ПОЛИТИЧКИ  МОТИВИСАНА БЛОКАДА ЈАВНИХ НАБАВКИ 

Одржавање уличне расвјете у граду Бијељина, те многе друге јавне набавке,  као што су кошење и одржавање јавних површина, неријетко су у блокади, јер су политички мотивисане“, речено је на ванредној конференцији за новинаре градоначелника Љубише Петровића.

-Већ двије јавне набавке за одржавање јавне расвјете,  „пале“ су због жалбе једне фирме из Прњавора, те бијељинске фирме „Елмонт“ која је уложила жалбу. Фирма „Елмонт“ при подношењу жалбе није испоштовала законски рок за жалбу, а приликом подношења најбоље понуде су понудили неприродно ниске цијене, на девет од 10 ставки у тој јавној набавци. Такође, нису уплатили жалбену таксу која износи и неколико хиљада конвертибилних марака,а све ово јасно говори да је жалба политички мотивисана. Жалба се налази у Комисији за жалбе у Бања Луци, а оно што грађани треба да знају је да су најодговорнији због проблема „мрака у појединим улицама у граду“, браћа Драгиша и Славиша Савић из фирме „Елмонт“ против којих данас подносимо кривичне пријаве, јер ометају поступак јавне набавке“, рекао је Петровић и нагласио да ће и за сваку наредну јавну набавку, гдје се утврди да се намјерно опструише, подносити пријаве. Он је додао да због политички мотивисаних блокада долази у питање и декорисање улица града за предстојеће празнике.

-Морам да истакнем да наведена лица овим не чине штету градоначелнику већ грађанима Бијељине, јер опструишу потписивање уговора који су у интересу свих грађана“, поручио је Петровић и најавио да ће актуелна Градска управа „упалити свјетла на све сумњиве јавне набавке и уговоре који су потписивани у претходним годинама“.

-Сваку јавну набавку ћемо објелоданити са именом и презименом и називом фирме“, поручио је Петровић и нагласио да ће актуелна Градска управа и даље радити искључиво у складу са законским процедурама.