У ДНЕВНОМ ЦЕНТРУ ЗА ДЈЕЦУ СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ ОБИЉЕЖЕН ЈЕ МЕЂУНАРОДНИ ДАН ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ :: Semberija INFO ::

 

У ДНЕВНОМ ЦЕНТРУ ЗА ДЈЕЦУ СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ ОБИЉЕЖЕН ЈЕ МЕЂУНАРОДНИ ДАН ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ


Данас , широм планете обиљежава се Међународни дан особа са ивалидитетом.

Тим поводом Дневни центар за дјецу са сметњама у развоју, који се налази у згради центра за Социјални рад, овај дан је обиљежен представом. Дјеца из центра извела су представу „Нова година у шуми“.

Представи су присуствовали представници Градске управе Бијељина, родитељи малишана и запослени у Центру за социјални рад.

Директор Центра за социјални рад Милорад Софренић честитао је Међународни дан особа са инвлидитетом и захвалио се својим сарадницима на изванредном послу који обављају.

 -Запослени , свој дјеци у центру пружујају стручне услуге, тако што се труде да их уздигну и изједначе са свима онима који немају те здравствене проблеме'', рекао је Софренић.



  Такође се захвалио и представницима Градске управе Бијељина који су дошли да подрже подрже њихов рад, те на досадашњој сарадњи која је неопходна да би и у будућности могли пружати услуге на овом нивоу.

У Центру борави преко двадесеторо дјеце, а у Центру имају простора за још око 20 малишана. Дјеца могу боравити у Центру до осам сати, али вријеме боравка зависи од њиховог здравственог стања.

Предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић је изјавио да је Дневни центар испунио своју сврху и све оно што ради са овом дјецом и свим другим корисницима од великог је значаја за Бијељину.

- Сви ми који смо на одговорним функцијма, али и сви остали суграђани имамо дужност и обавезу да помогнемо овој дјеци да буду равноправни чланови нашег друштва. У име Скупштине града желим да кажем да ћемо увијек бити ту да подржимо све оно што се тиче ове дјеце и ове институције,“ закључује Дјурдјевић.

Шеф кабинета градоначелника Бијељине Младен Арсеновић је рекао да ће Градска управа помагати све иницијативе да се Центар за цоцијални рад и даље развија и у ту сврху у току је изградња прилагођеног дјечијег игралишта и дворишта за дјецу са потешкоћама у развоју. То ће то бити завршено у току идуће године.

Родитељ једног од малишана који борави у Дневном центру, Станислав Радић, рекао је да дјеци много значи дружење и да им важан рад са стручним лицима.
 

-Васпитачи се веома труде око њих.  Волио бих ако би се могао организовати превоз дјеце до Центра, јер има много родитеља који су запослени, а и ја сам један од њих, па због обавеза родитеља дјеца повремено не могу да додју у Дневни центар'', нагласио је Радић.

Семберија инфо