ФОНДАЦИЈА ЛАРА И МУЗЕЈ СЕМБЕРИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

ФОНДАЦИЈА ЛАРА И МУЗЕЈ СЕМБЕРИЈЕ


Изложба ,,Заслужна жена’’
 
Фондација ,,Лара” у сарадњи са Музејом Семберије, у понедјељак, 6. децембра, са почетком у 18 часова у Музеју Семберије организује отварање изложбе ,,Заслужна жена Семберије”,
 
На отварању изложбе обратиће се Љубиша Петровић, градоначелник Бијељине, Момчило Копривица, директор Музеја ,,Семберија”, Радмила Жигић, директорица Фондације ,,Лара”, Тања Лазић, ауторка изложбе,
Славица Лукић, помоћница министра управе и локалне самоуправе Републике Српске и Мирсада Решидовић и Анка Тодоровић, добитнице награде ,,Заслужна жена’’.
 
Изложба је настала као активност пројекта „ЗАСЛУЖНЕ ЖЕНЕ СЕМБЕРИЈЕ – изложба за развој грађанског активизма“ који има за циљ афирмацију рада и постигнућа жена Бијељине – добитница награде „Заслужна жена“ коју градоначелник Бијељине додјељује за Међународни дан жена, 8. март.
 
Награда „Заслужна жена“ установљена је 2015. године и додјељује се као градско признање сваке године за женски допринос развоју и промоцији Града, као и за побољшање положаја рањивих група жена и дјеце и унапређење равноправности полова.
Успостављање награде иницирале су чланице Женског лобија Града Бијељина, неформалне мреже политичарки и активисткиња са циљем повећања видљивости женских постигнућа и женског лидерства.   
 
На изложби ће бити представљена 21 жена која је до сада добила ово признање’’,  подсјећају организатори изложбе.

Семберија инфо