НОЋ МУЗЕЈА: ДОЂИТЕ, ЧЕКАМО ВАС :: Semberija INFO ::

 

НОЋ МУЗЕЈА: ДОЂИТЕ, ЧЕКАМО ВАС


У суботу, 18. маја у Музеју Семберије је Ноћ музеја. То је јединствени умјетнички спектакл који се реализује у више од 3.000 музеја у више од 30 европских земаља. У Бијељини се Ноћ музеја организује 14. пут.

Према програму обиљежавања од 17 до 18 часова и 30 минута је ,,Мала радионица кафе'' на којој дјеца и њихови родитељи могу да науче нешто ново о кафи. У 19 часова и 15 минута почиње концерт ученика Музичке школе ,,Корнелије Станковић'', а у 20 часова је концерт Дјечијег хора ,,Србадија''.
 
Потом слиједе изложбе ,,Може кафа'' и ,,Лебдећи ЛУТВИДбал''.
 
 Изложба ,,Може кафа'' је настала у сарадњи са Музеја Семберије са хемијском секцијом бијељинске Гимназије, а под руководством професорице Снежане Дугоњић. О томе колико сте шоља кафе попили, те како је кафа освајала Балкан и Западну Европу, те одговори на низ других питања која се односе на ову биљку и чаробни напитак од ње можете чути на овој изложби.  ,,Лебдећи ЛУТВИДбал'' је изложба сачињена од ручно рађених лутака дјеце предшколског узраста за ЛУТВИДИЋ секцију трећег међународног ЛУТВИД ФЕСТА-а.
 
Током Ноћи музеја биће и сценски приказ, комедије – монолози у извођењу Театра ,,Убунту'' и Позориштанца ,,Маслачак'', те квиз на којем могу да учеству екипе које су наоружане знањем и спремне за борбу за ,,најпаметнијег''.
 
-Дођите, чекамо вас'', поручују из Музеја Семберије.