УМРЕЖАВАЊЕ НАЧЕЛНИКА СА МАЈЕВИЦЕ :: Semberija INFO ::

 

УМРЕЖАВАЊЕ НАЧЕЛНИКА СА МАЈЕВИЦЕ


У Сарајеву 23. и 24. 11.2021. године одржана је дводневна конференција у организацији мисије ОЕБС-а, умрежавањем начелника са Мајевице и чланова радне групе, у циљу развоја на бази сарадње са фокусом на еко-туризам,  управљање отпадом и деминирање.

Првог дана било је ријечи о управљању отпадом, руралном развоју укључујући рурални туризам, деминирању, као и презентацији авантуристичког туризма.

Другог дана разговарано је о подршци локалном економском развоју кроз локална партнерства за запошљавање коју имплементира Међународна организација рада.

На конференцији су учествоцали начелници општина Челић, Сапна, Теочак, Угљевик и Лопаре са члановима радне групе, који си имали могућност разговарати са представницима Свјетске банке, УНДП-а, Европске банке за обнову и развој, Норвешке народне помоћи, МАГ интернационала, БХ МАК-а, Грин вјужина и делегацијом ЕУ у БиХ.

Завршни дио конференције посвећен је био састанку начелника пет општина са амбасадорима и представницима међународних организација које дјелују у БиХ, са циљем упознавања са потенцијалима Мајевице.

Конференцији су у име општине Лопаре присуствовали начелник општине Лопаре Радо Савић и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Жељко Керовић, саоштено је из ОУ Лопаре.