ПРИЈЕМ ЗА ВИЦЕПРВАКИЊУ БАЛКАНА МАРИЈУ ГАВРИЛОВИЋ :: Semberija INFO ::

 

ПРИЈЕМ ЗА ВИЦЕПРВАКИЊУ БАЛКАНА МАРИЈУ ГАВРИЛОВИЋ


Пријем за вицепрвакињу Балкана у каратеу, Марију Гавриловић, чланицу Карате клуба “УНСУ” из Бијељине уприличен је данас у Градској управи. Марија је освојила сребрну медаљу на Балканском првенству у Поречу за дјецу до 13 година у саставу репрезентације БиХ.

Марија Гавриловић освојила је титулу вицепрвакиње Балкана за 2021. годину уз минималан пораз од 0:1 против репрезентативке Србије.

“Имала сам повреду и нисам тренирала скоро годину дана. Задовољна сам овим успјехом јер нисам била у потпуности спремна. Да сам се адекватно припремила била би можда и златна медаља, али сам и овако сасвим задовољна”, рекла је Марија Гавриловић.

Горан Ивковић, члан УО Карате клуба “УНСУ”, Бијељина изразио је захвалност Градоначелнику на данашњем пријему.

“Морам рећи да смо сви били помало изненађени Маријином одлуком да учествује на првенству, због одсуства са такмичарске сцене, самим тим и тренинга и припрема. Родитељи су пристали, пристао сам ја као тренер, наступила је и остварила сјајан пласман на Балканско првенство“, додао је Ивковић.

Град Бијељина је увијек ту да подржи младе и вриједне спортисте, истакао је градоначелник Љубиша Петровић.

“Поносни смо на њих и на ентузијазам и енергију коју улажу. То је важно и за генерације које стасавају, како би и њима усадили чврст карактер и жељу за још бољим резултатом, а што Марија Гавриловић већ успјешно спроводи у дјело и служи на понос клуба, своје породице и читавог града”, нагласио је Петровић.

Градоначелник је најавио да ће и у наредном периоду подржати каратисте, који се тренутно припремају за Свјетску лигу која ће бити одржана у децембру у  Венецији, гдје ће имати прилику да осјете праву свјетску спортску сцену, јер је у питању највиши степен такмичења за дјецу до 13 година, уз учешће такмичења из 120 земаља свијета.


Град Бијељина