Угљевик: Успјешно реализовани пројекти Омладинске банке :: Semberija INFO ::

 

Угљевик: Успјешно реализовани пројекти Омладинске банке


У овој години успјешно је реализовано пет пројеката и два микробизниса Омладинске банке Угљевик у укупној вриједности од 19.092 КМ, рекао је директор програма Омладинске банке из Фондације "Мозаик" Жељко Пауковић.

Он је истакао да Фондација "Мозаик" и општина Угљевик успјешно сарађују пет година, на обострано задовољство.

"Важно је да се виде резултати свих пројеката који су завршени. На овај начин су чланови неформалних група узраста од 17 до 35 година преузели одговорност у локалној заједници да могу уз подршку Омладинске банке реализовати своје пројекте", рекао је Пауковић.

Замјеник начелника Угљевика Вања Зекић навела је да је у овој години за ове намјене из општинског буџета издвојено 6.300 КМ, те изразила наду да ће буџет у наредној години бити повећан и да ће бити више пројеката.

Омладинска банка Угљевик од 2017. до 2021. године реализовала је, са укупно 533 волонтера, у овој општини 25 пројеката у вриједности од 60.447 КМ и један микробизнис од 1.931 КМ.

У току ове године реализовани су пројекти "Портал за младе `Регија 055`", "Уређење и опремање излетишта на језеру Мезграја", "Постављање љетниковца и туристичког мобилијара подно Јаблан града", "Вилиџ синема", "Уређење школског дворишта" и два микробизниса "Одржавање зелених површина" и "Уређење игралишта Борићи-Пецка".


За Семберија инфо - Младен Василић