МИКРОФИН: Донација за ОШ „Вук Караџић“, Угљевик - Географске карте за ђаке у Доњем Забрђу :: Semberija INFO ::

 

МИКРОФИН: Донација за ОШ „Вук Караџић“, Угљевик - Географске карте за ђаке у Доњем Забрђу


Пет зидних географских карти донирано је за потребе унапређења наставе у Основној школи „Вук Караџић“ у Доњем Забрђу код Угљевика, чиме је настављена иницијатива Микрокредитног друштва Микрофин да у фокусу њиховог друштвено одговорног пословања ове године, поред припадника треће доби, буду и најмлађи.



Наставни процес у овој основној школи је тиме унапријеђен, јер ће ученицима и наставном особљу на овај начин часови географије бити не само занимљиви, већ и конструктивнији. Из Миркофин-а истичу да им је задовољство да кроз своје друштвено одговорне активности унаприједе свакодневицу оних који спадају у најосјетљивије категорије сваког, па и нашег друштва, а то су његови најмлађи и најстарији чланови. 



„Уз континуирану подршку коју ове године пружамо удружењима пензионера широм БиХ, истовремено настојимо да одговоримо на потребе у одређеним локалним заједницама које се односе на донације и подршку раду вртића и школа. Улагање у образовање је најбоља инвестиција, јер на тај начин улажемо у властиту будућност“, истакла је Драгана Родић, шефица Микрофин филијале Бијељина.

Иначе, Забрђе спада у насеља која су међу првима на подручју Семберије и Мајевице имала организован процес школовања и то од 1875. године, када је овдје почела са радом основна школа. Основну школу „Вук Караџић“ похађа око 200 малишана из Забрђа, Тутњевца, Малешеваца, Корените и Чађавице.


​Маркетинг